Η Τσιόβολου είχε σφοδρή πτώση στο Σλάλομ

Ποιοι κέρδισαν τις θεαματικές χιονοδρομίες

Δεν κατάφερε να τερματίσει η Μαρία Ελένη Τσιόβολου λόγω πτώσης στο γιγαντιαίο σλάλομ, των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Σάρα Έκτορ, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και τον τίτλο του φαβορί, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η 29χρονη Σουηδή πρωταθλήτρια, τερμάτισε σε 1:55.69 και κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Ιταλίδα, Φεντερίκα Μπρινιόνε (1:55.97), ενώ το χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησε η Ελβετίδα, Λάρα Γκουτ Μπεχράμι (1:56.41).

Στο αγώνισμα, έλαβε μέρος και η Μαρία Ελένη Τσιόβολου, η οποία δεν κατάφερε να τερματίσει λόγω μιας σφοδρής πτώσης.

Μπιτ Φεζ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατάβαση αλπικού σκι, και ο Γιόχαν Κλάρεϊ στα 41 του έγινε ο γηραιότερος Ολυμπιονίκης κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο 34χρονος Ελβετός πρωταθλητής, Μπιτ Φεζ έκανε εξαιρετική κατάβαση στο αλπικό σκι και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο όμορφο από το να επιστρέψω σπίτι με το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό μου», είπε ο Φεζ.

Στην δεύτερη θέση, τερμάτισε ο 41χρονος Γάλλος, Γιόχαν Κλάρεϊ, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος μεταλλιούχος στο αγώνισμα, στην Ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης του χειμερινού αθλητισμού.

Ενώ το χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησε ο Αυστριακός, Ματίας Μάγερ. Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Νορβηγός, Αλεξάντερ Ααμοντ Κίλντε, κατετάγη στην 5η θέση.