Βραδιά θριάμβου και στέψης για Ολυμπιακό

Με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο ολοκλήρωσε την εφετινή αγωνιστική περίοδο της Super League ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα με 3-0 της ΑΕΚ στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, δίνοντας το έναυσμα των πανηγυρισμών για τη φιέστα του 45ου τίτλου, μία εβδομάδα πριν τον προγραμματισμένο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την Ένωση. Σκόρερ των Πειραιωτών οι Βαλμπουενά (10΄), Ραντζέλοβιτς (21΄) και Καμαρά (73΄).

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς. Έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Αλ Αραμπί, στο 1′ (έπειτα από λάθος του Τσιντώτα) πλασάροντας άουτ και στο 3′ όταν η κεφαλιά του Μαροκινού επιθετικού πέρασε δίπλα από το κάθετο, παίρνοντας έτσι τα ηνία από νωρίς. Η ΑΕΚ απάντησε στο 8′ με το σουτ του Σιμάνσκι που πέρασε πάνω από το οριζόντιο, αλλά η πίεση του Ολυμπιακού έφερε το 1-0. Στο 11′ από μπαλιά του Καμαρά ο Φορτούνης πήρε την κεφαλιά από τον Μάνταλο (που έπεσε πάνω του) και ο Βαλμπουενά με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-0. Οι ερυθρόλευκοι κυριαρχούσαν μέσα στο γήπεδο και μέσα σε ένα λεπτό έφτασαν κοντά και στο δεύτερο γκολ στο 17′. Αρχικά ο Τσιντώτας έβγαλε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ραντζέλοβιτς και εν συνεχεία ο γκολκίπερ της Ένωσης απέκρουσε την κεφαλιά του Σισέ.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε βρει το γκολ της ισοφάρισης αν ο Βέρντε δεν σούταρε πάνω στον Σα (ο οποίος βρισκόταν εκτός εστίας) στο 20′, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το δεύτερο ερυθρόλευκο γκολ. Ο Φορτούνης με μια εξαιρετική βαθιά μπαλιά βρήκε τον Ρατζέλοβιτς από τα δεξιά, με τον τελευταίο να περνάει πανέμορφα τον Μπακάκη και να τελειώνει τη φάση με το εξωτερικό για το 2-0. Ο Καρέρα άλλαξε τον σχηματισμό σε 3-5-2 βλέποντας την ΑΕΚ να δέχεται συνεχώς φάσεις και να μην μπορεί να κατεβάσει την μπάλα μπροστά, με την Ένωση να ολοκληρώνει το ημίχρονο με μια δεύτερη χαμένη ευκαιρία του Βέρντε. Ο Ιταλός πέρασε τον Σισέ βγήκε πλάγια απέναντι από τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος έβγαλε σε κόρνερ.

Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος του Σιμόες έφτασαν στο 3-0 στο 73′. Ο Πορτογάλος χαφ της ΑΕΚ… πούλησε την μπάλα γυρνώντας την απρόσεκτα προς τα πίσω, αυτή έφτασε στον Βαλμπουενά, το σουτ έδιωξαν πάνω στη γραμμή ο Οικονόμου με τον Σβάρνα, αλλά στην επαναφορά με εξουδετερωμένο τον Τσιντώτα ο Καμαρά έστειλε για τρίτη φορά στα δίχτυα. Το ματς από εκεί και μετά… έσβησε με τον Ολυμπιακό να ξεκινά τους πανηγυρισμούς της φιέστας.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα (74′ Παπαδόπουλος), Σισέ, Γκασπάρ, Γκιγέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (88′ Χριστοδουλόπουλος), Ραντζέλοβιτς (62′ Μασούρας), Βαλμπουενά (74′ Τοροσίδης), Ελ Αραμπί (62′ Μπουχαλάκης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Σιμόες, Μάνταλος (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (46′ Κρίστιτσιτς), Βέρντε (61′ Λιβάια), Αραούχο (61′ Ολιβέιρα)