Ισοπαλία στην Τούμπα-Νίκη Παναθηναϊκού

Ο ΠΑΟΚ πήρε την 2η θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά το «αντίο» στη σεζόν ήταν και πάλι κακό καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει τον ηρωικό Άρη (0-0) των 11 παικτών!

Με το καλησπέρα ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ, μόλις στο 3ο λεπτό, με τη χαμένη διπλή ευκαιρία του Μαουρίσιο πρώτα και του Μπίσεσβαρ στη συνέχεια, με τον Σουριναμέζο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι! Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σφιντέρσκι να αστοχήσει με τον Κουέστα εξουδετερωμένο.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ξεθάρρεψαν και βγήκαν από την άμυνα τους, είχαν μια καλή στιγμή με την κεφαλιά του νεαρού Μπαγκαλιάνη, ο «Δικέφαλος» διατηρούσε την κατοχή, όμως υστερούσε πολύ στην σωστή τελική επιλογή, δίνοντας τη δυνατότητα στον Άρη να κρατάει το μηδέν, χάρη και στον τερματοφύλακά του.

Η σημαντικότερη ευκαιρία, κλασική για τον ΠΑΟΚ, χάθηκε στο 34’, όταν ο Τζόλης νικήθηκε από τον Κουέστα στο τετ α τετ των δύο, ενώ ο Καντουρί είδε τον Σόουζα να απομακρύνει πάνω στη γραμμή την μπάλα.

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο μέρος, με τους «ασπρόμαυρους» να συνεχίζουν με την μπάλα στα πόδια τους και τους «κιτρινόμαυρους» να παλεύουν να κρατήσουν το μηδέν, με τις δυνάμεις να τους εγκαταλείπουν όσο περνούσαν τα λεπτά και τις διακοπές να είναι στην ημερησία διάταξη. Ο Βαρέλα άγγιξε το γκολ με την κεφαλιά του Αφρικανού στόπερ να καταλήγει άουτ (59’), ο Άρης απάντησε στο 62’ με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ματίγια και τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά.

Ο Φερέιρα με το χρονόμετρο να δείχνει το 70ο λεπτό έριξε στον αγωνιστικό χώρο και δεύτερο επιθετικό (Άκπομ), λίγο αργότερα πέρασε και τους Βιεϊρίνια, Στοχ, αναζητώντας τρόπο για να φτάσει η ομάδα του στο γκολ. Στο 90’ ο Στοχ πέταξε στα σκουπίδια τη μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε μόνος με τον Κουέστα

Νίκη Παναθηναϊκου

Με τον απίθανο Ξενόπουλο να αποκρούει πάλι πέναλτι (στο 96′) ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο τέλος των πλέι οφ με 3-2 (και τα 5 γκολ στο 1ο ημίχρονο) του ΟΦΗ. Στο «αντίο του» ο Γιώργος Δώνης επικράτησε πρώτη φορά των Κρητικών ως τεχνικός του «τριφυλλιού»!

Το 3-2 υπέρ του Τριφυλλιού προέκυψε γιατί στην μία εστία βρισκόταν ο εξαιρετικός Ξενόπουλος και στην άλλη ο ασταθής Γουάλι. Ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού είχε κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις και δεν επέτρεψε στους Κρητικούς να πετύχουν περισσότερα γκολ.

Ο Ούφε Μπεκ στο 27᾽ με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Δύο λεπτά αργότερα ο Φιγκειρέδο έφερε το ματς στα ίσια.

Από γκάφα του Γουάλι, ο Μακέντα έβαλε και μπροστά στο σκορ το Τριφύλλι, όμως, οι Κρητικοί απάντησαν άμεσα στο 38᾽ με τον Βαζ αμαρκάριστο στο ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, βρήκε και τρίτο γκολ με τον Χατζηγιοβάνη στο 42᾽, έπειτα από υπέροχο γύρισμα του Μακέντα.