Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση στα πέναλτι για τον Παναιτωλικό

Στην διαδικασία των πέναλτι πήρε την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ο Παναιτωλικός επί του Διαγόρα Ρόδου μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας. Στα πέναλτι ο Στεργιάκης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Αγρίνιου καθώς «έπιασε» δύο πέναλτι.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν χάρηκαν για πολύ το προβάδισμα καθώς στο 29ο λεπτό ο Γκάτα μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Στάγιτς και το καταλογισθέν πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ για το 1-1 ο Μανιάς στο 31΄.

Το σκορ δεν άλλαξε κατά την παράταση, με τον Παναιτωλικό να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία στο 117′, όταν ο Μπαλντασαρά βρέθηκε σε θέση βολής στα όρια της περιοχής, ωστόσο το σουτ του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ετσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Έκεί Στεργάκης και Αυγερινός απέκρουσαν από δύο πέναλτι ο καθένας, αλλά οι Μασούρας και Φέκας αστόχησαν (ο δεύτερος, μάλιστα, αν σκόραρε θα έδινε την πρόκριση στον Διαγόρα) και ο Παναιτωλικός βρέθηκε στους «16»

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Θωμάς Γραφάς): Αυγερινός, Αρίας (35΄ Νικόλης), Μανωλάκης, Δημητρίου, Σταματούλας, Μασούρας, Τσιαντούλας, Λούκιτς (72΄ Φέκκας), Γκάτα (106′ Γκάτα), Λεσάι (82΄ Πάρντο), Μανιάς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Λιάβας, Ντουάρτε Μ., Μλάντεν, Στάγιτς, Τορεχόν (78΄ Χατζηθεοωρίδης), Μπαλντασαρά, Ξενιτίδης (56΄ Πέρες), Χουάνπι (69΄ Μπουζούκης), Ντουάρτε Φ. (78΄ Νικολάου), Βοϊλής.

Τα αποτελέσματα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Αχαρναϊκός – Κηφισιά 0-2
Αστέρας Καισαριανής – Πανσερραϊκός 0-2
ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 1-2
Καμπανιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-3
Χανιά – ΟΦΗ 3-5
Διαγόρας – Παναιτωλικός 3-4 (1-1 κ.δ.)
Πανθρακικός / Εθνικός – Γιούχτας εναντίον Ατρομήτου
Λεβαδειακός – Αιολικός / Αναγέννηση Καρδίτσας εναντίον Λαμίας

* Έχουν προκριθεί άνευ αγώνα στους «16» οι Athens Kallithea, Νίκη Βόλου και ΑΕΛ

* Στους «16» τα ζευγάρια θα αναμετρηθούν σε διπλά ματς, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται 31/10 – 2/11 και τις ρεβάνς στις 5-7/12, ενώ στον έκτο γύρο θα μπουν στο θεσμό οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης. Οι 16 ομάδες θα μάθουν την αντίπαλο τους σε νέα κλήρωση.