Ηττα με 3-1 της ΑΕΚ στη Μασσαλία

Η Μαρσέιγ νίκησε 3-1 την ΑΕΚ, που πλήρωσε τα λάθη της στο «Βελοντρόμ» στην  πρώτη ήττα της Ένωσης στον όμιλο του Europa League.H  Μαρσέιγ που ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου.

Η Ένωση πάλεψε για να πάρει ένα ακόμα μεγάλο αποτέλεσμα, ωστόσο τα καθοριστικό σημείο ήταν το πέναλτι και η αποβολή του Στάνκοβιτς, χάρη στο οποίο η Μαρσέιγ ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ.

Η Μαρσέιγ προηγήθηκε στο 29ο λεπτό. Υπέροχη κάθετη στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, όπου πετάχτηκε ο Κλος. Αυτός έκανε το γύρισμα στον Βιτίνια και εκείνος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.Η Ένωση απάντησε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Ο Μάνταλος έκανε πάσα  στον Πινέδα, ο οποίος αρχικά έκανε τσαφ, όμως στη δεύτερη επαφή εκτέλεσε κανονικά και σκόραρε.Τα πράγματα για την Ένωση δεν κύλησαν όπως θα ήθελε. Ο Στάνκοβιτς έκανε λάθος πάσα στο 55ο λεπτό και στη συνέχεια ανέτρεψε αντικανονικά τον Βιτίνια. Ο Στεφάνσκι απέβαλε μέσω VAR τον Αυστριακό κίπερ και ο Αθανασιάδης τον αντικατέστησε. Ο Χαρίτ ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε 2-1.Η ΑΕΚ δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 69ο λεπτό. Ο Χαρίτ έπεσε κάτω μετά από μαρκάρισμα του Άμραμπατ με τον Στεφάνσκι να εξαντλεί την αυστηρότητά του και να δίνει πέναλτι. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Βερτού, ο οποίος νίκησε τον Αθανασιάδη.Η ΑΕΚ σκόραρε και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Τσούμπερ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο Βίντα ήταν εκτεθειμένος νωρίτερα στη φάση. Τέταρτο γκολ πέτυχε και η Μαρσέιγ στο 86ο λεπτό, όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω VAR.

Μαρσέιγ: Μπλάνκο, Κλος, Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Χαρίτ, Ρονζιέ, Κοντογκμπιά, Βερετού, Βιτίνια, Εντιαγέ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ, Πινέδα, Τσούμπερ.