Με “οδηγό” τον Φορτούνη ο Ολυμπιακός 2-1 τη Γουέστ Χαμ

Παρέμεινε στην τρίτη θέση του ομίλου- Αποτελέσματα

Μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τεράστια νίκη  2-1 της Γουέστ Χαμ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League . Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης.Πέτυχε γκολάρα ο Φορτούνης (33′), Πλέον ο ΟΣΦΠ ελπίζει μετά τον  συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Μπάτσκα Τόπολα από την Φράιμπουργκ, φαίνεται πως τον κάνει φαβορί τουλάχιστον για την τρίτη θέση που εγγυάται ευρωπαϊκή συνέχεια στα νοκ-άουτ.

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου, οι «ερυθρόλευκοι», με γκολ του Φορτούνη (33′) και αυτογκόλ του Ογκμπόνα (45+1′) νίκησαν 2-1 την κάτοχο του Conference League Γουέστ Χαμ, φτάνοντας έτσι σε ένα «τρίποντο» που τους δίνει το δικαίωμα να ξαναμπούν στο κυνήγι της πρόκρισης αλλά παράλληλα τους δίνει και το πλεονέκτημα έστω για την 3η θέση.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πήρε άριστα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, με αυτοσυγκέντρωση και τακτική προσήλωση, με τεράστια ενέργεια, υψηλό ρυθμό ακόμη και για ματς κόντρα σε αγγλική ομάδα, με πάθος από όλους τους «ερυθρόλευκους», στοιχεία τα οποία αξιοποίησε για να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, να κυριαρχήσει πλήρως και να φτάσει σε δύο γκολ -αυτό του Φορτούνη παγκόσμιας κλάσης- αναγκάζοντας μια πολύ καλή ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος σε απολύτως παθητικό ρόλο για 85 λεπτά. Στο φινάλε τα «σφυριά» μείωσαν με τον Πακετά (87′) και άγχωσαν του Πειραιώτες, όμως δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο, με τους γηπεδούχους να κρατάνε το υπέρ τους σκορ και το σπουδαίο αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (74΄ Κίνι), Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος (85΄ Μασούρας), Καμαρά, Έσε, Ποντένσε (85΄ Σολμπάκεν), Φορτούνης (90΄+5 Σκάρπα), Ελ Κααμπί (90΄+5 Γιόβετιτς).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Nτέβιντ Μόγιες): Αρεολά, Κερέρ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Σούτσεκ, Γουόρντ-Πράους (72΄ Άλβαρες), Κούντους (72΄ Κορνέ), Φορνάλς (58΄ Αντόνιο), Μπενραμά (58΄ Όουεν), Ινγκς (58΄ Πακετά).

Τα αποτελέσματα στον 1ο ΟΜΙΛΟ

Ολυμπιακός-Γουέστ Χαμ 2-1

Μπάτσκα Τόπολα-Φράιμπουργκ 1-3

Η βαθμολογία (3 αγ.)

Γουέστ Χαμ 6

Φράιμπουργκ 6

Ολυμπιακός 4

Μπάτσκα Τόπολα 1