GP Ισπανίας: Πήρε Pole position ο Φερστάπεν

Την πρώτη του pole position στο GP Ισπανίας πήρε ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν σε άλλο ρυθμό από τους υπόλοιπους και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.12.272.

Δεύτερος θα εκκινήσει ο Κάρλος Σάινθ, ενώ πίσω τους θα βρίσκονται οι Νόρις και Γκασλί επιβεβαιώνοντας τον εξαιρετικό ρυθμό που είχαν από τις ελεύθερες δοκιμές.

. Ο Χάμιλτον σημείωσε τον ταχύτερο με 1.12.937 και ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε το 1.13, με τους Νόρις και Ράσελ να τον ακολουθούν και τον Σάινθ στην πέμπτη θέση.

Η άλλη Ferrari έπεσε θύμα έκπληξης. Ο Λεκλέρ σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:14.079 κάτι που είχε αποτέλεσμα να σημειώσει τον 19ο χρόνο και να μείνει εκτός συνέχειας μαζί με τους Σάρτζεντ, Άλμπον, Μάγκνουσεν και Μπότας.

Οι αγωνοδίκες κάλεσαν σε απολογία τους Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον για την τρομακτική τους επαφή στην ευθεία της Βαρκελώνης στο τέλος του Q2 του GP Ισπανίας.

Ο Ράσελ, εντέλει, αποκλείστηκε από το Q2 μένοντας με τον 12ο χρόνο και την αντίστοιχη θέση εκκίνησης, ενώ ο Χάμιλτον προχώρησε στην τρίτη περίοδο και -παρά τις χθεσινές ανησυχίες του- κατάφερε να φτάσει μέχρι την 5η θέση της εκκίνησης του αυριανού αγώνα στη Βαρκελώνη.

Μαζί με τους δύο Βρετανούς οδηγούς της Mercedes, στους αγωνοδίκες έχει κληθεί και ο Πιέρ Γκασλί της Alpine, λόγω παρεμπόδισης των γρήγορων γύρων των Σάινθ και Φερστάπεν σε δύο διαφορετικά συμβάντα στις κατατακτήριες. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Γάλλος θα χάσει, βάσει αυτών, την εξαιρετική 4η θέση που κατέκτησε σήμερα.