Η πιο σέξι Ιταλίδα τραγουδίστρια

Η Rosa Luini θα μπορούσε να το εμπνευστεί από την αγάπη της για τον κινηματογράφο (Quentin Tarantino, David Fincher, Stanley Kubrick και Alfred Hitchcock είναι οι αγαπημένοι της σκηνοθέτες), τα κόμικ και τους σούπερ ήρωες. Τελικά, ήταν η γκεστ εμφάνισή της σε ένα πανκ ροκ συγκρότημα ονόματι The Villains που της χάρισε το καλλιτεχνικό της όνομα.

Γεννημένη σε ευκατάστατη οικογένεια στο Μιλάνο -ο πατέρας της είναι ο ιδρυτής του fashion brand Tucano, Franco Luini-, η Rose Villain ανακοίνωσε από παιδί στους γονείς της ότι θα γίνει τραγουδίστρια. «Δεν τους άφησα άλλη επιλογή. Το αποδέχτηκαν και με στήριξαν», αναφέρει και θυμάται ότι «όλα ξεκίνησαν ότι είδα για πρώτη φορά στο MTV το βίντεο κλιπ του One more time των Daft Punk». Στα 18 της, με το που τελείωσε το Λύκειο, έφυγε στο Λος Άντζελες για να σπουδάσει σύγχρονη μουσική στο Ινστιτούτο Μουσικών του Χόλιγουντ, με ειδίκευση στο είδος της ροκ.

Δουλεύοντας μεταξύ Μιλάνου και Νέας Υόρκης, αλλά ζώντας τον περισσότερο χρόνο κατ’ επιλογή στη δεύτερη, τονίζει ότι «η Νέα Υόρκη με κάνει να νιώθω ελεύθερη». «Υπάρχει κάτι στην ατμόσφαιρα, δεν μπορώ να το προσδιορίσω, που μου επιτρέπει να εκφραστώ ελεύθερα μουσικά. Αυτό το συναίσθημα λειτουργεί για μένα τουλάχιστον εθιστικά. Είναι το ναρκωτικό μου».

Αν και το καλοκαίρι της θα το περάσει περιοδεύοντας σε φεστιβάλ της Ιταλίας, ονειρεύεται μία συναυλία στο Madison Square Garden.