Αγγλία : Πήρε και το κύπελλο η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι πρόσθεσε ένα ακόμη τρόπαιο για φέτος στη συλλογή της, μετά τη νίκη 2-1 στον τελικό του Γουέμπλεϊ, επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον της απομένει το Champions League για να έχει την μακράν πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία της.

Οι «πολίτες» είχαν για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ιλκάι Γκιντογκάν ο οποίος και πέτυχε τα δύο τέρματα της ομάδας του, χαρίζοντας ουσιαστικά το τρόπαιο. Το οποίο είναι το 7ο στην ιστορία της Σίτι.Ο τελικός άρχισε με ιστορικό τρόπο. Χρειάστηκαν μόλις μερικές πάσες κι ένα άτσαλο διώξιμο για να φτάσει η μπάλα στον Γκιντογκάν. Αυτός με εκπληκτικό βολέ στο 13ο δευτερόλεπτο του μεγάλου αγώνα, άνοιξε το σκορ για την Μάντσεστερ Σίτι! Σημειώνοντας το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των τελικών κυπέλλου Αγγλίας. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατόρθωσε να ισοφαρίσει με πέναλτι. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκρίλις στο 29’. Ο διαιτητής εξέτασε τη φάση μέσω VAR και υπέδειξε την παράβαση δύο λεπτά αργότερα, με τον Μπρούνο Φερνάντες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.Οι «πολίτες» πήραν εκ νέου το προβάδισμα που ήταν και το καθοριστικό σημείο του ματς, στο 51’. Μετά από κόρνερ του Ντε Μπρόινε, ξανά ο Γκιντογκάν έπιασε το σουτ με τη μία, η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1 της Σίτι.

Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Ορτέγα, Γουόκερ, Ντίας, Αγκάνζι, Στόουνς, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (76′ Φόντεν), Γκρίλις (89′ Ακε), Χάαλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Μπισάκα, Σο, Βαράν, Λίντελοφ (83′ Μακ Τόμινεϊ), Κασεμίρο, Ερικσεν (62′ Γκαρνάτσο), Φερνάντες, Φρεντ, Σάντσο (78′ Βέγκχορστ), Ράσφορντ.