Αλπικό σκι: Δέυτερος στον κόσμο ο Γκιννής

Ιστορία έγραψε ξανά ο Αλέξανδρος Γκιννής, κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλπικού σκι, μετά από την ανάλογη επιτυχία του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Αλέξανδρος Γκιννής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην τεχνική κατάβαση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι και έγινε ο πρώτος Έλληνας που φτάνει σε μία τόσο μεγάλη επιτυχία.Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Χένρικ Κρισόφερσεν από τη Νορβηγία, ενώ τρίτος ήταν ο Ιταλός Άλεξ Βινάτσερ.

“Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που κατάφερα να σπρώξω έξω από την πύλη. Όταν τραυματίστηκα πέρυσι, είπα στον εαυτό μου ότι θα έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να φέρω το σώμα μου σε θέση να αγωνιστώ ξανά και στη συνέχεια να πάρω μια απόφαση για το αν ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι ή όχι. Καθώς ήταν η 3η ρήξη χιαστού και η 6η μεγάλη χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, σκέφτηκα ότι ήταν ένας δίκαιος πήχης που έπρεπε να θέσω στον εαυτό μου. Θα έλεγα ψέματα, ωστόσο, αν έλεγα ότι δεν υπήρχαν στιγμές που αυτό το όνειρό μου φαινόταν νεκρό.

Οφείλω τα πάντα στον αδελφό και τη μητέρα μου, τη φίλη μου, τους προπονητές και τους γυμναστές μου, τους φίλους μου και όλους τους χορηγούς μου που ήταν δίπλα μου και μου επέτρεψαν να έχω τη δυνατότητα να επιλέξω τι ήθελα να κάνω με τη ζωή μου προχωρώντας μπροστά. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι δεν μετανιώνω για την απόφαση που πήρα. Και γι’ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω όλους.

Παρόλο που και μόνο το ότι επέστρεψα εδώ είναι ήδη μια τεράστια νίκη για μένα, ξέρω ότι εδώ είναι που αρχίζει ο πραγματικός αγώνας” έγραψε χαρακτηριστικά.

Το Σάββατο (04/02) στο Σαμονί της Γαλλίας κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε μετάλλιο σε αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Συγκεκριμένα, ήταν δεύτερος στην τεχνική κατάβαση πίσω από τους Ελβετούς Ραμόν Ζενχάουσερν και Ντάνιελ Γιούλε.