Στο φάιναλ φορ ο ΠΑΟ, παίζει σήμερα ο ΟΣΦΠ

Οι “πράσινοι” μετά από μια συγκλονιστική σειρά… υπέταξαν τη Μακάμπι, παίρνοντας την νίκη στο Game 5 και πανηγυρίζοντας την πρόκριση στο Final-4 του Βερολίνου. Η ομάδα του “τριφυλλιού” επιστρέφει στη μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά από 12 σεζόν απουσίας και πλέον ο στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος. Η κορυφή. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν κατέθεσαν καρδιά, κατέθεσαν ψυχή, τα έδωσαν όλα και έγραψαν και πάλι ιστορία!

Αναμενόμενα πολύ νευρικό το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ματς με τους “πράσινους” να μην έχουν βρει ρυθμό στην άμυνα τους, ενώ την ίδια στιγμή στην επίθεση οι “πράσινοι” έμοιαζαν πολύ στατιστικοί. Στο πρώτο τρίλεπτο το σκορ ήταν ήδη στο 4-9 με τον Μπράουν να “διαβάζει” εξαιρετικά την άμυνα των “πράσινων”, ενώ ο Παπαπέτρου με τρίποντο έκανε το 8-9. Ο Νίμπο για ένα παιχνίδι έκανε μεγάλη… ζημιά στη ρακέτα του Παναθηναϊκού με τους “πράσινους” να χάνουν τα ριμπάουντ και στο 6’ το σκορ να είναι στο 8-13.

Ανάλογη η εικόνα και στη συνέχεια του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό όμως να δείχνει πιο… ζωντανός. Ο Ντιμπαρτολομέο συνέχιζε να “εκτελεί” πίσω από τη γραμμή του τρίποντου με τον Γκραντ όμως να απαντά για το 14-18. Ο Ντιφαλά για μία ακόμα φορά ξεκίνησε τα… δικά του δίνοντας… αέρα στη Μακάμπι με τον Αταμάν να περνάει στο παρκέ τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ. Ο Ισπανός με το που πάτησε παρκέ μείωσε σε 16-20, με τον Σλούκας λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου να κλέβει και να μειώνει σε 19-21 και στην τελευταία επίθεση να αστοχεί σε τρίποντο και να χάνει την ευκαιρία να βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό.

Σήμερα ο ΟΣΦΠ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο “Παλαού Μπλαουγκράνα” (22:00, Novasports ) στο Game 5 της σειράς των playoffs της EuroLeague, θέλοντας την νίκη για να προκριθεί στο Final Four του Βερολίνου

Με την σειρά να βρίσκεται στο 2-2, ο νικητής τα… παίρνει όλα. Κοινώς, προκρίνεται στο Final Four του Βερολίνου, όπου έχουν ήδη κλείσει θέση η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός .

Η συμμετοχή του Γιαννούλη Λαρεντζάκη είναι αμφίβολη για τον Ολυμπιακό λόγω του διαστρέμματος που τον ταλαιπωρεί στον δεξιό αστράγαλο από το Game 4 της σειράς. Η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί πλήρης.