Video δείχνει τον Κομίνη να σφυρίζει εξω απ’ τα αποδυτήρια

Στην έφεση η ΑΕΚ ζήτησε να μη ληφθεί υπόψη το  βίντεο

Το ντέρμπι που άρχισε πριν κάτι εβδομάδες συνεχίζεται ακόμη στις δικαστικές αίθουσες, με τα βίντεο από τα αποδυτήρια του γηπέδου που προσκόμισε ο ΠΑΟΚ. Βίντεο που δεν προκαλούν, πάντως, καμία ανησυχία στις τάξεις της ΠΑΕ ΑΕΚ, η δικηγόρος της οποίας, Ελλη Ρίζου, αποκάλυψε ότι υπάρχει και βίντεο οπου φαίνεται ο  Ιβάν Σαββίδης να περιμένει  τον διαιτητή Κομίνη και στα αποδυτήρια της Τούμπας.

Οι άνθρωποι της Ενωσης έχουν δει τα βίντεο και δεν ανησυχούν για κάτι, αφού η εικόνα δεν δείχνει κάτι επιβαρυντικό ή κάτι διαφορετικά από όσα έχουν υποστηρίξει οι Κιτρινόμαυροι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΑΕΚ λένε ότι το βίντεο δεν ανατρέπει κάτι από όσα έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή για την εισβολή Σαββίδη με όπλο και μπράβους.

«Ζητήσαμε από την ΕΛΑΣ να λάβουμε το οπτικοακουστικό υλικό για να αποδειχθεί αν υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας. Το πρωτοβάθμιο όργανο δεν υπέβαλλε τέτοιο αίτημα αλλά μας είπε ότι μπορούσαμε να το προσκομίσουμε. Πλέον το έχουμε αυτό το υλικό. Είναι με σφραγίδα της Εισαγγελίας το video, είναι δυο κάμερες, η μια κάμερα καλύπτει την είσοδο των αποδυτηρίων της ΑΕΚ αλλά και των διαιτητών.

Είναι διάρκειας δυο ωρών και θα σας το δώσουμε με το υπόμνημα. Εχουμε όμως ετοιμάσει ένα πεντάλεπτο video», υποστήριξε ο κ. Μαυρομάτης

Το βίντεο – που βγήκε με εισαγγελική παραγγελία από τις κάμερες της αστυνομίας – δείχνει  (στα 2,22”) τον Κομίνη να βγαίνει από τα αποδυτήρια και να σφυρίζει ζητώντας στις δυο ομάδες  να βγουν στο χορτάρι. Ακολουθεί μεγάλη ένταση ανάμεσα στις δυο πλευρές με την πλευρά της ΑΕΚ να εξοργίζεται και τον ΠΑΟΚ να αντιδρά.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε να ληφθεί υπόψιν το βίντεο προκειμένου να ανατρέψει τα δεδομένα της υπόθεσης καθώς υποστηρίζει ότι από τα στιγμιότυπα αυτά το ΦΑ και ο Κομίνης διαψεύδονται.

 

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ δια στόματος Έλλης Ρίζου, εξέφρασε την θέση πως δεν επιτρέπεται στον δεύτερο βαθμό να έρχονται στοιχεία τα οποία δεν προσκομίστηκαν στον πρώτο βαθμό από αμέλεια του εγκαλούμενου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, προσκομίζοντας τρεις αποφάσεις του Αρείου Πάγου που λένε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτό σε δεύτερο βαθμό, αποδεικτικό στοιχείο που δεν εμφανίστηκε σε πρώτο βαθμό, με ευθύνη του κατηγορούμενου.Οπως λένε και από την ΑΕΚ, ο Κομίνης είχε απαντήσει, σε σχετική ερώτηση από τους ανθρώπους της Ενωσης, ότι είχε σφυρίξει για να πάνε οι Λυσάνδρου και Γκαγκάτσης στα αποδυτήρια του και όχι για να αρχίσει ξανά το παιχνίδι. Σε μια τέτοια περίπτωση άλλωστε, όπως προβλέπει ο κανονισμός, θα έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο και θα περίμενε εκεί τις δύο ομάδες, οι οποίες θα ήταν υποχρεωμένες να βγουν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενώ ακόμη και οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως δείχνει το βίντεο, παραμένουν στο χώρο των αποδυτηρίων και δεν βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο μετά το σφύριγμα του Κομίνη προς τους Λυσάνδρου και Γκαγκάτση.

Παράλληλα, ζήτησε από την Επιτροπή να μην λάβει ως αποδεικτικό στοιχείο το βίντεο που προσκόμισε ο ΠΑΟΚ.