Πλοίο έριξε την εμβληματική γέφυρα της Βαλτιμόρης

Ενα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα της Βαλτιμόρης με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και μέρος της να καταρρεύσει . Συγκεκριμένα, μέρος της γέφυρας “Francis Scott Key” μήκους 2,62 χιλιομέτρων στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ έπεσε στο νερό αφού φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με αυτήν.Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες προτού βυθιστεί, ενώ στις εικόνες διακρίνονται και ακινητοποιημένα οχήματα να πέφτουν στον ποταμό Patapsco μετά την κατάρρευση.

 

Πάνω από 15 άνθρωποι εργαζόμενοι φέρονται να έχουν πέσει στον ποταμό Patapsco μετά την κατάρρευση της γέφυρας “Francis Scott Key” .

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της Πυροσβεστικής της πόλης, με τους αρχικούς φόβους για άτομα στο νερό μετά το συμβάν να επιβεβαιώνονται. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχει ενημέρωση για θύματα.Νωρίτερα οι αρχές έκαναν λόγο για επτά άτομα, ωστόσο ο αριθμός αυτός πλέον εμφανίζεται μεγαλύτερος, αφού στο νερό έχουν πέσει και αρκετά οχήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, “πρόκειται για ένα περιστατικό μαζικών ατυχημάτων και αναζητούμε άτομα στο ποτάμι”, ενώ η κατάσταση “είναι πιθανό να αλλάξει τις επόμενες ώρες καθώς προκύπτουν όλο και περισσότερες λεπτομέρειες”.