Καταγγελίες πρωταθλητών για κόψιμο από τη λαμπαδηδρομία

Παραίτηση μέλους της επιτροπής

Επτά λαμπαδηδρόμοι πήραν στα χέρια τους την δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα στην διέλευσή της  από την πόλη των Τρικάλων . Οι έξι από αυτούς είναι Τρικαλινοί, γνωστοί και δικοί μας άνθρωποι. Όμως για την 7η και τελευταία της σειράς ουδείς γνωρίζει το παραμικρό. Ηταν επιλογή των διοργανωτών της λαμπαδηδρομίας που,  πέραν του ονοματεπώνυμου , δεν έδωσαν  στοιχεία της στην επιτροπή του δήμου Τρικκαίων. Εν τω μεταξύ  από την Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας παραιτήθηκε η Ειρήνη Αϊνδιλή. Η παραίτηση της «χάλκινης» ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ στη ρυθμική γυμναστική, έρχεται στον απόηχο παραπόνων γνωστών πρωταθλητών-τριών της χώρας με  για τη μη επιλογή τους ως λαμπαδηδρόμοι, όταν στη θέση τους βρέθηκαν δεκάδες πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του SDNA. Αξίζει να τονιστεί πως ο  κανονισμός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει ρητά πως σε λαμπαδηδρομίες απαγορεύεται να συμμετέχουν πολιτικοί και θρησκευτικοί παράγοντες και «ως πολιτικοί παράγοντες νοούνται οι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Μέλη του Κοινοβουλίου, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι». Δεκάδες είναι οι αθλητές πλέον, που καταγγέλουν ο ένας μετά τον άλλον ότι αποκλείστηκαν από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας, με τη θέση τους να καταλαμβάνεται κατά κύριο λόγο από πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το sdna  μόλις το 1/6 των λαμπαδηδρόμων ήταν αθλητές, με τις υπόλοιπες θέσεις να καλύπτονται κυρίως από πολιτικά πρόσωπα, γεγονός που φέρεται να οδήγησε την Ειρήνη Αϊνδιλή σε παραίτηση από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας. Yπάρχουν ήδη αθλητές-τριες με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Νικόλ Κυριακοπούλου, Νίκος Πολλιάς, Κατερίνα Ανδρεοπούλου, Θωμάς Σμπώκος, Γιάννης Λέσσης, Μάνια Μπικώφ, Κατερίνα Ροδίτη, Φλώρα Ρεντούμη, Συμεών Μαμτσαδέλης, Σπύρος Χρυσικόπουλος, Αγγελική Σκαρλάτου, Γιάννης Μιλιδάκης και ο Νίκος Συρανίδης.

Μιλώντας για το θέμα ο ίδιος σημείωσε: «Συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και θέλησα να είμαι λαμπαδηδρόμος. Ακολούθησα την προβλεπόμενη διαδικασία κάνοντας αίτηση. Με έκοψαν. Έλεγαν ότι θα έκαναν τιμητικές εκδηλώσεις με αφορμή τα 20 χρόνια από τους Αγώνες της Αθήνας. Δεν έκαναν τίποτα και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν είχαν την ευθιξία να μου στείλουν μία πρόσκληση, έστω για να παρευρεθώ στην τελετή που έγινε στο ΟΑΚΑ, εδώ που κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο με τον Θωμά (Μπίμη). Που κοροϊδία θα ήταν αλλά έστω…»
Κλείνοντας να θυμίθσουμε πως πρόεδρος της επιτροπής λαμπαδηδρομίας είναι ο Σάκης Βασιλειάδης και μέλη οι: Πύρρος Δήμας, Μιχάλης Φυσεντζίδης, Ιάκωβος Φιλιππούσης, Κώστας Πανταζής, Σπύρος Καλοζούμης, Κωνσταντίνος Μακέδος, Ξένια Αργειτάκη, Ολυμπία Δραγούνη και Κέλλυ Αραούζου.