Ο Κίπτο νικητής στον Μαραθώνιο Αθήνας με ρεκόρ διαδρομής

Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο ήταν εκείνος ο οποίος κατάφερε να τερματίσει πρώτος στην κλασική διαδρομή και μάλιστα με νέο ρεκόρ διαδρομής  σε 2 ώρες, 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.

Ο Κενυάτης ήταν από την αρχή στο γκρουπ που οδηγούσε την κούρσα και μετά το 30ό χιλιόμετρο κατάφερε να αποσπαστεί από τους αντιπάλους του και να φτάσει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής της κλασικής διαδρομής.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο συμπατριώτης του Κιλίμο και στην τρίτη ο Μουκιτίρα.

Πρώτος Έλληνας αθλητής και, φυσικά, νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος.H Σικάινα Ατανάνε από το Μαρόκο έκανε την έκπληξη στις γυναίκες αφού ήταν εκείνη που πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 2:31.52,. Πρώτη Ελληνίδα και τρίτη στο σύνολο ήταν η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία τερμάτισε σε 2:43.19. Στο 10άρι των ανδρών, ο Νίκος Σταμούλης επικράτησε και «έκοψε» πρώτος την κορδέλα Η πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, Αναστασία Μαρινάκου γνωστή από το πέρασμά της στη ΓΕΑΤ πήρε τη νίκη στον αγώνα δρόμου 10χλμ. των γυναικών. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ειρήνη Τσουπάκη και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Κατερίνα Κουτλή. Ο Νέστορας Κολιός νικητής και φέτος στα 5χλμ και η Μαρία Κάσσου στο αντίστοιχο των γυναικών.