Ήττα και αποκλεισμός για την Φήκη στο κύπελλο Ελλάδος

Έχασε στην Νέα Ιωνία απο τον Θησεα Αγριάς με 1-0

Ο Θησέας Αγριάς  επικράτησε της Φήκης με 1-0 στο Π. Μαγουλάς με γκολ του Βλάχου στο 44’ για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και πήρε την πρόκριση για τη β’ φάση του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Πανθρακικό.

H Φήκη είχε τις στιγμές της στο ματς, έχασε την ευκαιρία στην εκπνοή να ισοφαρίσει, ωστόσο έδειξε ότι θέλει δουλειά ακόμη ώστε να είναι έτοιμη για  το πρωτάθλημα.

Στο 5ο λεπτό η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδουχους  με τον Βλάχο να βγάζει σε θέση τετ-α-τετ τον Καραμανλή, που νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Μήλο. Στο επόμενο λεπτό καταγράφηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Θησέα, με τον Οικονόμου να βγάζει μόνο τον Βλάχο, που πλάσαρε πάνω στον Μήλο, ο οποίος σε ελάχιστο διάστημα απεσόβησε δύο φορές το 1-0.

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 44’ στο κοντινό πλασέ του Βλάχου στο πρώτο δοκάρι, μετά από συρτή σέντρα του Λίτσου από τα δεξιά της περιοχής για το 1-0 της ομάδας του Θοδωρή Ανδρουτσόπουλου. Μετά το γκολ όλοι πήγαν πάνω από τον Καραμανλή, ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι σε διεκδίκηση στον αέρα (σ.σ. ευτυχώς που η διαιτητής Δεληγιάννη άφησε τη φάση να εξελιχθεί, αφήνοντας το πλεονέκτημα), με την μπάλα να περνά για τον Κουκουτή, που σέντραρε από τα αριστερά, χωρίς να μπει κάποιος στην πορεία της μπάλας. Ετσι, η μπάλα έφτασε απέναντι στον Λίτσο και τα υπόλοιπα… είναι γνωστά.

Να σημειωθεί ότι η Φήκη στο πρώτο μέρος είχε στιγμές πίεσης, αλλά χωρίς να κάνει φάσεις, με μοναδική εξαίρεση το 18ο λεπτό. Τότε από σέντρα του Γκαντιά από τα αριστερά βρέθηκε αφύλακτος o πανύψηλος Παναγιώτου στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά, που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Η δεύτερη μεγάλη φάση της Φήκης στο παιχνίδι ήρθε στο 59’ όταν ο Γιαννούλας από τα δεξιά έβγαλε για τον Παναγιώτου, που ίσως ήταν εκτεθειμένος. Ο φορ της Φήκης σούταρε με το αριστερό απέναντι από τον Κουτσιρίμπα, που απέκρουσε σωτήρια και κράτησε το 1-0.

Ο Θησέας κοιτούσε να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, αφήνοντας την κατοχή στη Φήκη, που όμως δεν απειλούσε ουσιαστικά, ενώ οι γηπεδούχοι, που φάνηκε να έχουν λιγότερες δυνάμεις, ξαναμπήκαν με αξιώσεις στην περιοχή της τρικαλινής ομάδας στο 81’ με τον Λίτσο. Αυτός όμως προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση από θέση δεξιά της μεγάλης περιοχής με ένα σουτ ψηλά πάνω από την εστία.

Στο 90’ σέντρα-σουτ του Γκαντιά μπλόκαρε στην κλειστή αριστερή του γωνία ο Κουτσιρίμπας και στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι, με συνέπεια ο Θησέας να κρατήσει το υπέρ του 1-0 και να πανηγυρίσει την πρόκριση.

ΘΗΣΕΑΣ: Κουτσιρίμπας, Ιακωβίδης, Γούτσιος, Νιαώτης, Λίτσος, Κουκουτής, Πρίφτι, Χατζησταμάτης (26’ λ. τρ. Σιώμος), Οικονόμου (78’ Μάστορας), Καραμανλής, Βλάχος (78’ Σιμιτσής)

ΦΗΚΗ: Μήλος, Γιαννούλας, Τζέλης, Τσιγαρίδας (79’ Ψαθογιαννάκης), Δρόσος, Μπακάλης (46’ Νικλητσιώτης), Γιωργάκης, Μπαμπατσιάς (61’ Γούλας), Κουσκουνάς (46’ Τεντολούρης), Γκαντιάς, Παναγιώτου

Ρεπορτάζ – Φωτό: magnesiasports.gr