Η Εθνική Πόλο στους 4 του κόσμου και πάλι

Με Σερβία στον ημιτελικό

Η Εθνική πόλο Ανδρών παρέμεινε πιστή σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού, αποκλείοντας το Μαυροβούνιο στα προημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, κλείνοντας έτσι το εισιτήριό της για την τετράδα.

Το τελικό 10-9 στέλνει την Ελλάδα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου και… ανοίγει για τα καλά την όρεξη για μετάλλιο κι ακόμη ψηλότερα!  Το ματς ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Πραγματικό ντέρμπι, με την Εθνική μας όμως να μην βρίσκεται ποτέ πίσω στο σκορ. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου που είχαν για μπροστάρη τον Ντίνο Γενηδουνιά, συνέχισαν να δείχνουν απίστευτη συνέπεια στα μεγαλεία που προσφέρουν στη χώρα μας. Στόχος πλέον είναι το μετάλλιο για τη γαλανόλευκη.

 Το ματς συνεχίστηκε με την Εθνική να παίρνει προβάδισμα ενός γκολ και να ισοφαρίζεται μέχρι το 9-9. Στα 56’’ πριν το τέλος, ο Σκουμπάκης με εκπληκτικό γκολ έκανε το 10-9. Χρειαζόταν μια άμυνα για να έρθει η πρόκριση. Παρότι οι Μαυροβούνιοι κέρδισαν αποβολή, το τελευταίο τους σουτ πήγε στο δοκάρι και η Ελλάδα πανηγύρισε τη σπουδαία πρόκριση.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Καλογερόπουλος, Τζωρτζάτος

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Αντριτς, Μάτσιτς, Πέρκοβιτς, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βούγιοβιτς, Τζ. Ράντοβιτς 3, Ουκρόπινα 2, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς, Τεσάνοβιτς

 

Η Σερβία επικράτησε 15-14 στα πέναλτι της Ιταλίας και θα είναι ο αντίπαλος της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.