Formula 1: Αναβολή του GP της Ίμολα λόγω κακοκαιρίας

Την αναβολή του Γκραν Πρι που επρόκειτο να διεξαχθεί το τριήμερο από 19 ως 21 Μαΐου στην πίστα της Ίμολα αποφάσισε η FIA σε συνεννόηση με τη Formula 1 και τις Αρχές

Η απόφαση πάρθηκε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια στην οποία βρίσκεται και η πίστα «Enzo e Dino Ferrari» όπου σημειώνονται εδώ και αρκετές ημέρες ισχυρές και συνεχείς καταιγίδες.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν σημειωθεί στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, που έχει πρωτεύουσα τη Μπολόνια.

Το μεσημέρι της Τετάρτης τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως οι νεκροί απ’ τις πλημμύρες είχαν αυξηθεί σε εννέα: τρία άτομα στο Φορλί, ένα άτομο στη Ραβέννα, τρία στην πόλη Τσεζένα και ένα άτομο στην περιοχή Σαν Λαζάρο της Μπολόνια.

Στο μεταξύ δεν σταματά η βροχή στις περιοχές της Εμίλια-Ρομάνια που επλήγησαν από το δεύτερο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας.

. Το ύψος του νερού έφτασε χθες τα 100 χιλιοστά ενώ σήμερα προβλέπεται ότι θα αγγίξει τα 150. Κατά συνέπεια οι τοπικές αρχές έχουν συστήσει στους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους. Επιπλέον, έχουν κλείσει προληπτικά αρκετά σχολεία και υπηρεσίες.

Εκτός αυτών, δίπλα από την πίστα περνάει ο ποταμός Σαντέρνο και με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες κίνδυνος υπερχείλισης του είναι υπαρκτός.