Σαρωτική ΑΕΚ “Διπλό” ο ΠΑΟ στον Βόλο-Νίκη Άρη επί Ολυμπιακού

Η ΑΕΚ “σάρωσε” τον ΠΑΟΚ με 4-0 στην OPAP Arena, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 1 και ετοιμάζεται για τον… τελικό τίτλου με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο από το πρώτο δεκάλεπτο, μετά την αποβολή του Κάργα με απευθείας κόκκινη κάρτα και η ΑΕΚ “καθάρισε” άνετα το ματς, με γκολ των Τσούμπερ και Μουκουντί μέσα σε τρία λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λιβάι Γκαρσία με ένα πανέμορφο γκολ στο 78′ και ο Πάολο Φερνάντες με σουτ που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα στο 86′. Η Ένωση “έπιασε” έτσι ξανά τον Παναθηναϊκό στην κορυφή και οι δύο ομάδες θα “μονομαχήσουν” πλέον στη Λεωφόρο, με τον νικητή να “αγκαλιάζει” το πρωτάθλημα.

Με δύο γκολ από   Ιωαννίδη και  Σπόραρ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πέρασε με νίκη  απ’ τον Βόλο, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 2-0 στο «Πανθεσσαλικό» στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play off, παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πάει πλέον για έναν «τελικό» τίτλου την προσεχή Κυριακή (30/4) με την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η αμυντική τακτική της θεσσαλικής ομάδας δυσκόλεψε πολύ τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, όμως το γρήγορο γκολ του Ιωαννίδη (στο 15ο δευτερόλεπτο του δευτέρου μέρους) απλοποίησε τα πράγματα για τους «πράσινους».

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Σιέλης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης (46’ Μπαριέντος), Μεταξάς (82’ Οικονομόπουλος), Γκάγκι (67’ Σι), Τσιρίνος (67’ Πιρές), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (74’ Πούχατς), Ρουμπέν, Τσέριν (68’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (60’ Μπερνάρ), Βέρμπιτς (69’ Κλεϊνχέισλερ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).

Αρης-Ολυμπιακός 2-1

Ο Άρης νίκησε  με 2-1 τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη. Ο Πάλμα άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό με μαγικό τρόπο, καθώς πέτυχε γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Ο Νταμπό στο 65′ έκανε το 2-0 .  Ο Ολυμπιακός μείωσε άμεσα, ο  Μάκελι αφού ειδοποιήθηκε από το VAR και εξέτασε τη φάση στο μόνιτορ έδωσε πέναλτι για χέρι του Μαζικού έπειτα από γέμισμα του Ανδρούτσου. Στο 70′ ο Μπακαμπού ήταν εύστοχος για το 2-1. Οι κίτρινοι πέταξαν για την Ευρώπη, καθώς είναι στο +7 από τον Βόλο στην 5η θέση.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Πάλμα, Νταμπό, Ματέο Γκαρσία, Καμαρά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Κασάμι, Μασούρας, Βρουσάι, Φορτούνης, Μπακαμπού.