Eurobasket 2022: Εκτός τελικής φάσης ο Πουρσανίδης

Μοναδικό στιγμιότυπο συνέβη στα τελευταία λεπτά του αγώνα της Σλοβενίας με τη Γαλλία (88-82). Ο Γκόραν Ντράγκιτς έκλεψε την μπάλα από τον Έλι Οκόμπο και έφτασε στο καλάθι που έδωσε προβάδισμα στους πρωταθλητές Ευρώπης, με τον προπονητή των «τρικολόρ», Βενσάν Κολέ, να κάνει λαβή… κεφαλοκλείδωμα στον Έλληνα διαιτητήΗ FIBA επέλεξε για τα νοκ άουτ παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ 20 από τους 44 διαιτητές που διηύθυναν αναμετρήσεις της πρώτης φάσης της διοργάνωσης και απέκλεισε τον Γιώργο Πουρσανίδη. Εν ολίγοις η επόμενη φάση δεν θα έχει κανέναν Έλληνα ρέφερι.

Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής ορίστηκε σε τρεις αγώνες στην φάση των ομίλων, όλους για τον Β’ Όμιλο στην Κολωνία: Το Γαλλία – Γερμανία (63-76), το Ουγγαρία – Σλοβενία (88-103), το Βοσνία – Γαλλία (68-81) και το Σλοβενία – Γαλλία (88-82).

Οι 20 διαιτητές που συνεχίζουν είναι οι εξής: Μπαλντίνι, Γκλίσιτς, Κοζλόφσκις, Μαέστρε, Κρέγιτς, Γιλμάζ, Μπάκι, Στράουμπε, Μαρκές, Καστίγιο, Ροσό, Ζουράποβιτς, Κοντέ, Καλατράβα, Γκεντβίντας, Χοροζόφ, Λανζαρίνι, Λούσις, Ζαπόλσκι, Μανίστε.