Ο Φερστάπεν πανηγύρισε και στην Ολλανδία

Ο Μαξ Φερστάπεν Μαξ Φερστάπεν είδε πρώτος την καρό σημαία στο GP Ολλανδίας κράτησε άνετα την pole position και έχτισε μία απόσταση ασφαλείας από τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος προσπάθησε να κάνει το undercut μπαίνοντας νωρίτερα στα πιτς βάζοντας μαλακή γόμα. Ωστόσο, όταν ο Ολλανδός μετά τη δική του αλλαγή παρέμεινε μπροστά του, αποκτώντας μάλιστα διαφορά οκτώ δευτερολέπτων.

Ο αγώνας έγινε πιο συναρπαστικός στον 46ο γύρο. Ο Λεκλέρ εισήλθε στα πιτς για σκληρή γόμα και βρέθηκε πίσω από Χάμιλτον και Ράσελ. Λίγο αργότερα, βγήκε το πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας με τον πρωτοπόρο Φερστάπεν να το αξιοποιεί και να βάζει σκληρά ελαστικά.

Η Mercedes απάντησε με μέση γόμα στους δύο οδηγούς της. Έτσι τα δύο ασημένια βέλη βρέθηκαν να κυνηγούν τον πιλότο της Red Bull, καθώς είχαν ταχύτερα ελαστικά. Ο Φερστάπεν βλέποντας τον κίνδυνο που έρχεται μπήκε για τρίτο στοπ και έβαλε μαλακά ελαστικά και βρέθηκε πίσω από τις δύο Mercedes,

Το δεύτερο αυτοκίνητο ασφαλείας στον 57ο γύρο ανακάτεψε εκ νέου τα πράγματα και βόλεψε τον Ολλανδό. Ο Φερστάπεν ξαναμπήκε βάζοντας φρέσκια γόμα μαλακών ελαστικών και ο Ράσελ επέλεξε την ίδια στρατηγική.

Έτσι, ο Χάμιλτον βρέθηκε να υπερασπίζεται τη θέση του από τον Μαξ, ο οποίος έκανε την επίθεσή του και τον πέρασε άνετα στον 61ο γύρο, μόλις δηλαδή αποχώρησε το safety car. Αυτή ήταν και η στιγμή που κρίθηκε ο αγώνας.