GP Ουγγαρίας: Γκάζι για τίτλο ο Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος εκκίνησε 10ος τον αγώνα, πήρε σπουδαία νίκη στο GP Ουγγαρίας.

Εκπληκτική και η Mercedes που κατάφερε να κάνει το 2-3 για δεύτερο σερί αγώνα. Ο Λούις Χάμιλτον που εκκίνησε έβδομος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ ο poleman, Τζορτζ Ράσελ, ολοκλήρωσε το GP στην τρίτη θέση. Στην 4η θέση ο Σάινθ και 6ος ο Λεκλέρ.

Στην βαθμολογία των οδηγών, ο Ολλανδός είναι πρώτος με 258 πόντους, ενώ ο Μονεγάσκος ακολουθεί με 178, ενώ τρίτος είναι ο Μεξικανός της Red Bull, Σέρτζιο Πέρεζ με 173.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ράσελ να κρατάει την πρώτη θέση και τους Σάινθ και Λεκλέρ να ακολουθούν. Σταδιακά, ο Μαξ Φερστάπεν άρχισε να κερδίζει θέσεις. Στον 17ο γύρο και μετά από pit-stop του δεύτερου οδηγού της Mercedes, o Λεκλέρ ήταν πρωτοπόρος, με τον Ολλανδό να έχει προβεί επίσης στην πρώτη του αλλαγή.

Ο Φερστάπεν κατάφερε να κάνει το undercut από νωρίς και ανέβηκε στην 4η θέση πίσω από τις Ferrari. Η μάχη ανάμεσα σε Λεκλέρ και Ράσελ συνεχιζόταν, με τον οδηγό της Ferrari να έχει το προβάδισμα. Στον 39ο γύρο ο Φερστάπεν ρίσκαρε στην στιγμή που έκρινε ουσιαστικά τον αγώνα.

Μπήκε για 2ο pit-stop έβαλε τη μέση γόμα και προσπάθησε να κάνει το undercut. Στον 41ο γύρο πέρασε τον Λεκλέρ για την 3η θέση, ενώ στη συνέχεια είχε τετ-α-κε. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν το έβαλε κάτω, πέρασε τον Μονεγάσκο και έθεσε τις βάσεις για τη νίκη. Καταστροφική για την Ferrari η στρατηγική που ακολούθησε.

Στο δεύτερο pit-stop επέλεξε να βάλει σκληρή γόμα στον Λεκλέρ και στη συνέχεια, τον έβαλε για τρίτο στοπ, ώστε να αλλάξει στα μεσαία ελαστικά. Οι ψιχάλες που έπεφταν δεν ήταν ικανές να δημιουργήσουν πρόβλημα, με τον Φερστάπεν να παίρνει μεγάλη νίκη. Νωρίτερα, ο Χάμιλτον μπόρεσε να περάσει Σάινθ και Ράσελ, ώστε να τερματίσει στη δεύτερη θέση.