Ο απολαυστικός σχολιασμός του Beckett απο τον Παπαστεργίου

Και ο τρόπος με τον οποίο είδε την ταινία στο Netflix

Ναι, είδα (και εγώ) στο NetFlix το Beckett, την πρώτη από τις πρόσφατες ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα (και στα μέρη μου), χάρη στην προσπάθεια που γίνεται να φέρουμε παραγωγές στην χώρα. Η ταινία γυρίστηκε σε Δελφούς, Ζαγόρι, Τρίκαλα και Αθήνα.
Δεν θα μείνω στο ότι ο Beckett δεν πεθαίνει με τίποτε! Τί τροχαία, τί πυροβολισμοί, τί αυτοκίνητα και μηχανάκια που τον πατάνε, τι άλματα από τον 4 όροφο… Αυτός εκεί, συνεχίζει να τρέχει. Ένας σύγχρονος διεθνής Βέγγος. Να σημειωθεί βέβαια ότι τίποτε από τα παραπάνω δεν γίνεται στα Τρίκαλα! (Τρίκαλα = ασφαλής πόλη)!!!
Θα μείνω στην κατάπτυστη δήλωση του Beckett για το τσίπουρο. «Να μου λείπει. Αυτό έχει γεύση καθαριστικού» είπε ο άσχετος! Ντροπή και αίσχος. Καλά του κάνανε και τον έβαλαν να τρέχει μιάμιση ώρα (όσο κρατάει η ταινία).
Επίσης οι ερασιτεχνισμοί του σκηνοθέτη, η έλλειψη οξυδέρκειας καθώς και ο φόβος ότι θα τραβήξει τα φώτα πάνω του, έκοψαν τον δικό μας Χαχαμης Θωμας από τον (φυσικό του) ρόλο του εισπράκτορα στο τρένο. Αντ’ αυτού έβαλαν έναν… τυπικό εισπράκτορα! Κρίμα, η ταινία έχασε τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει ευρωπαϊκή εσάνς!
Τέλος ένα προσωπικό παράπονο. Ήρθατε να κάνετε ταινία και μου πήρατε όλο τον κόσμο από τον Δήμο;;;… Τρεις τουλάχιστον (σχεδόν) πρωταγωνιστές (!!!), είχαν σχέση με τις υπηρεσίες μας. Η Αντιδήμαρχος Vasilena Mitsiadi που θυμήθηκε -για τις ανάγκες της ταινίας- να αγοράσει ψάρια (ανάθεμα και αν έχει ψωνίσει έστω και γιαουρτάκι ποτέ για το σπίτι), ο Διευθυντής της διεύθυνσης Πολιτισμού-Αθλητισμού Στέφανος Νταλάσης που τα πίνει με την Ιωάννα σε τσιπουράδικο και μάλιστα ΚΑΠΝΙΖΕΙ (600 ευρά πρόστιμο στον κύριο) καθώς και ο μακαρίτης Φουντούνας Ηλίας, διαμεσολαβητής των Ρομά. Με τόσα αστέρια, άντε να κάνεις συμβατική δουλειά στον Δήμο μετά.
Εν κατακλείδι, η ταινία πιθανώς (…) να μην χαρακτηριστεί ως ένα ακόμη αριστούργημα της 7ης τέχνης, αλλά αυτό λίγο μετρά. Την αγαπήσαμε… Την αγαπήσαμε γιατί μας έβγαλε από τη ρουτίνα και τη μιζέρια, μας ανέβασε στο NetFlix, μας ταξίδεψε στον κόσμο. Και αυτό μάλλον μετρά περισσότερο!