Ο Παναθηναϊκός γλέντησε με 3-0 τον ΠΑΟΚ

Με τρομερά ποσοστά ευστοχίας και γκολ των Μακέντα, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, ο Παναθηναϊκός διέλυσε  τον «Δικέφαλο» και νίκησε με  3-0 στη ΛεωφόροΣτο 39’ ο Μακέντα είχε ανοίξει το σκορ στην κανονική διάρκεια με κεφαλιά από σέντρα του Βιγιαφάνιες. Πάλι στο 39’ σήμερα, ο Ιταλός φορ άνοιξε το σκορ, πάλι στην πρώτη τελική του Παναθηναϊκού! Ο Βιγιαφάνιες από τη μεσαία γραμμή έκανε τη μπαλιά δεξιά, ο Χατζηγιοβάνης πριν σκάσει η μπάλα έβγαλε με τη μία την παράλληλη μπαλιά και ο Μακέντα στο ύψος της μικρής περιοχής με αριστερό πλασέ νίκησε τον Ίνγκασον και τον Πασχαλάκη για το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος για να πιέσει, αλλά δεν έβρισκε τους χώρους για να βγάλει μεγάλες φάσεις. Ο Παναθηναϊκός αμυνόταν καλά και οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με κόρνερ. Κέρδισαν 11 μέχρι το 75’, αλλά μόνο σε ένα άγγιξαν το γκολ, ωστόσο, «μίλησε» ο Διούδης.

Στο 66’ από εκτέλεση κόρνερ ο Κρέσπο βρέθηκε στη μικρή περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Διούδης με το αριστερό πόδι κράτησε το 1-0!

Στο 79’ ο Νιας έκανε τρομερή ενέργεια και κέρδισε φάουλ. Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση, ο Πασχαλάκης έκανε λάθος κίνηση και ο Αργεντινός έστειλε τη μπάλα στη γωνία του χαμηλά για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον την ψυχολογία και στο 80’ ο Κρέσπο έκοψε τον Ιωαννίδη, αλλά στο 85’ έγινε το 3-0. Ο Μολό έκανε την μπαλιά στον Αϊτόρ, ο οποίος έφυγε από τη σέντρα στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή και με αριστερό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 3-0! Στο 88’, μάλιστα, ο Ροντρίγκο έκοψε τελευταία στιγμή τον Καμπετσή, πριν εκτελέσει.

Ο ΠΑΟΚ είχε απλά μία ακόμα ευκαιρία στο 89’ από εκτέλεση κόρνερ, αλλά Ουάρντα και Μπάμπα δεν βρήκαν τη μπάλα.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιας (87’ Καμπετσής), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (73’ Σάντσες), Χατζηγιοβάνης (78’ Αϊτόρ), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (78’ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ (70’ Ουάρντα), Ελ Καντουρί, Μουργκ (62’ Τζόλης), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (70’ Κρμέντσικ).