Διπλό σε “ουδέτερη” έδρα ο ΠΑΟΚ

Μέσα σε έξι λεπτά ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ και νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννενα   στο Περιστέρι. Στο 60′ ο Τζόλης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Οικονομόπουλο. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 για τον Δικέφαλο που είχε χάσει κι α΄λλο πεναλτι στο α ημίχρονο

Στο 21’ ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Σε γύρισμα του Τζόλη η μπάλα βρήκε στο χέρι του Οικονομόπουλου και ο Διαμαντόπουλος υπέδειξε σωστά το πέναλτι. Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά το χτύπημα ήταν κακό και έφυγε ψηλά άουτ! Ήταν το δεύτερο χαμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο, αφού άουτ είχε εκτελέσει και ο Τζόλης στο ματς με τον Ατρόμητο (και τότε στο 0-0).

Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε, πίεσε, όμως δεν βρήκε γκολ. Στο 26’ σέντρα σουτ του Ουάρντα έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Λοντίγκιν, ενώ στο 36’ σουτ του Σβαμπ έφυγε άουτ. Οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν το ημίχρονο με μία μεγάλη ευκαιρία, αλλά στο 45’+3’ ο Κρμέντσικ σημάδεψε από καλή θέση τον Λοντίγκιν. Κρμέντσικ από καλή θέση σούταρε πάνω στον Λοντίγκιν.

 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε και στο δεύτερο μέρος δυνατά, αλλά δεν έβρισκε φάσεις. Στην πρώτη του καλή στιγμή, ωστόσο, άνοιξε το σκορ. Ο Ζίβκοβιτς μπήκε από δεξιά και με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για τον «Δικέφαλο».Στο 61’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε νέο πέναλτι. Ο Τζόλης έκανε επέλασε κι ανατράπηκε από τον Οικονομόπουλο. Ο Διαμαντόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και αυτή τη φορά στην εκτέλεση πήγε ο Σβαμπ. Ο Αυστριακός νίκησε τον Λοντίγκιν κι έκανε το 0-2, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του.Ο ΠΑΟΚ πλέον είχε αποβάλλει το άγχος και στο 65’ ο Λοντίγκιν νίκησε σε τετ α τετ τον Τζόλη κι έσωσε το 0-3.

Οι Θεσσαλονείς στο υπόλοιπο του ματς απλά διαχειρίστηκαν το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια έχασε ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ με τους Κρέμντσικ (76′), Τζόλη (77′), Ουάρντα (90′).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (63’ Σάλιακας), Παντελάκης, Εραμούσπε, Πέερσμαν, Λιάσος (63’ Κάστρο), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (63’ Ελευθεριάδης), Μπρένερ (31΄Μιλιντσεάνου), Κρίζμαν, Παμλίδης (82’ Λέο).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο (67’ Βαρέλα), Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (86’ Λάμπρου), Ουάρντα, Τζόλης (82’ Καγκάβα), Κρμέντσικ (82’ Σφιντέρσκι).