Νίκες Πανιώνιου, Λάρισας στα πλέϊ άουτ

Μεγάλη νίκη πήρε  ο Πανιώνιος στη Λαμία (1-0 με γκολ του Τσιλούλη) για την 3η αγωνιστική των Play-Out, και μπήκε ακόμη γερά στο κόλπο της παραμονής, καθώς μείωσε στον ένα βαθμό την απόστασή του από τη 13η στο βαθμολογικό πίνακα, Ξάνθη  και συνεχίζει να ελπίζει.

 

Οι «κυανέρυθροι» (που μετρούν 7 βαθμούς στις τρεις αγωνιστικές των αγώνων κατάταξης) μπήκαν δυνατά στο ματς κι έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία τους με τον Τσιλούλη στο 8’ (πλασέ λίγο άουτ). Ο ίδιος παίκτης «χτύπησε» στο 27’ με ωραία κίνηση και σουτ μέσα από την περιοχή, σημειώνοντας το γκολ που έδωσε τη μεγάλη νίκη στον Πανιώνιο, προτού αντικατασταθεί δέκα λεπτά μετά λόγω τραυματισμού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία πίεσε για την ισοφάριση, όμως δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της, καθώς η άμυνα του Πανιωνίου, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά ως το φινάλε, με τους Νεοσμυρνιώτες να πανηγυρίζουν μία πολύ μεγάλη νίκη.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες, καθώς στο 90΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Βασιλόγιαννης.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Αποβολές: 90′ Βασιλόγιαννης (2η κίτρινη)

ΛΑΜΙΑ (Α. Μάντζιος): Επασί, Σκόνδρας (66’ Σάλιακας), Αντέτζο, Βύντρα, Βάντερσον, Νιάσε (43’ Σάσι), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Ρόμανιτς (66’ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος, Μπιανκόνι (82’ Μπουλουλής).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λ. Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μακσίμοβιτς (64’ Γρίβας), Λυμπεράκης, Παπανικολάου, Οικονομίδης (82’ Μιλόγεβιτς), Τσιλούλης (39’ λ.τρ. Παπαγεωργίου).

Νίκησε η Λάρισα

 

Η Λάρισα  σημείωσε την πρώτη νίκη της στα πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκας, που ήταν ταυτόχρονα και οι πρώτοι βαθμοί για τους «βυσσινί» στη διαδικασία, επικρατώντας  με 3-1 του Βόλου ΝΠΣ , στο AEL FC Arena.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό από το ξεκίνημα και είχε καλό ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μοναδική ευκαιρία να προηγηθούν, όταν στο 8ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Μάρκοβιτς στον Φεράρι. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο Μάντζης στο 10΄ αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε, ενώ στο ριμπάουντ αστόχησε ο Ζοάο.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Βόλος από τα 11 βήματα, το πέτυχε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Τσοκάνης με προβολή άνοιξε το σκορ, ύστερα από πάσα του Γκουαροτσένα. Το παιχνίδι φάνηκε να «στραβώνει» για τα καλά για τους «βυσσινί» στο 44΄, όταν ο Κουτσιαύτης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Γκαζάλ.

Όσα όμως δεν φέρνει η ώρα έρχονται σε μια στιγμή, κι έτσι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οικονόμου υπέπεσε σε πέναλτι αποκρούοντας με το χέρι ύστερα από κόρνερ της ΑΕΛ, είδε με τη σειρά του δεύτερη κίτρινη κι αποβλήθηκε, για να ισοφαρίσει με πολύ δυνατό σουτ από την «άσπρη βούλα» ο Τόρζε στο 45΄+5.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και στο β΄ ημίχρονο. Ο Βόλος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάντζη, που απέναντι στον Κρίστινσον αστόχησε στο 50΄, ενώ στο 52΄ ο Σετσέροβιτς έκανε ένα ωραίο μακρινό σουτ και ο Μελίσσας απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 67΄ο λεπτό ο Λύρατζης, που είχε δεχθεί κίτρινη στο 61΄, αντίκρισε και δεύτερη, αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες.

Η ομάδα του Γρηγορίου το εκμεταλλεύτηκε, πίεσε και στο 83΄ βρήκε το γκολ της ανατροπής με εκπληκτική προσπάθεια του Γκάμπριελ Τόρζε, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε προσποίηση, στη συνέχεια απίθανη ντρίμπλα που τον έβγαλε απέναντι στον Μελίσσα, τον οποίο «εκτέλεσε» με δυνατό διαγώνιο σουτ, υπογράφοντας με το δεύτερο τέρμα του τη νίκη της ομάδας του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπούστος.

Η ΑΕΛ έφτασε στους 33 βαθμούς και παρέμεινε στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στα πλέι άουτ, ενώ ο Βόλος παρέμεινε στους 30.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 44΄ Γκαζάλ (2η κίτρινη) – 45΄+4 Οικονόμου (2η κίτρινη), 67΄ Λύρατζης (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μούζεκ (76΄ Στελιάνο), Μάρκοβιτς (53΄ Ζίζιτς), Μιχαήλ, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς (63΄ Ηλιάδης), Σετσέροβιτς (76΄ Μπούστος), Βινίσιους, Γκαζάλ, Τόρζε, Παπάζογλου (63΄ Ασούμπρε).

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Στέφανος Ξηροφώτος): Μελίσσας, Φεράρι, Οικονόμου, Διαμάντης, Λύρατζης, Μαξ, Τσοκάνης (53΄ Μπαλογιάννης), Ζοάο (87΄ Κυζιρίδης), Γκουαροτσένα (87΄ Τόρες), Τσαούσης (46΄ Δημόπουλος), Μάντζης (53΄ Μουνίθ).

ΑΠΕ ΜΠΕ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7. Αστέρας 35

8. Ατρόμητος 34

9. ΑΕΛ 33

10. Λαμία 31

11. Βόλος 30

12. Παναιτωλικός 21

…………………………….

13. Ξάνθη 19

…………………………….

14. Πανιώνιος 18

* Ο τελευταίος υποβιβάζεται στη Super League 2

** Ο προτελευταίος δίνει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2.

***Το Ξάνθη – Ατρόμητος για την 1η αγωνιστική έχει οριστεί για τις 24 Ιουνίου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου

Πανιώνιος – Ξάνθη (19:15)

Κυριακή 28 Ιουνίου

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (19:30)

Δευτέρα 29 Ιουνίου

Βόλος – Λαμία (19:30)

Ατρόμητος – ΑΕΛ (20:00)