Τσιμπανάκος: «Με εκνεύρισε αφάνταστα ο Αϊβάζογλου»

Θεωρεί πάντως δύσκολο να περάσει η αναδιάρθρωση

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μιλώντας στο athlitiko live αναφέρθηκε στον πρόεδρο των Τρικάλων Ηλία Αίβάζογλου και την διαφορετική στάση που τηρεί: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να ψηφίσει αυτό που πιστεύει για την ομάδα του. Εγώ δεν είμαι αυτός που θα κρίνω, ούτε κάναμε τηλεδιάσκεψη για να κρίνουμε, ούτε είμαι άνθρωπος που θέλω να δημιουργώ ίντριγκες. Οταν θα λέμε ένα πράγμα θέλω να είναι ένα πράγμα. Έγινε κάτι που μ’ εκνεύρισε αφάνταστα από τον κ. Αϊβάζογλου. Είχαμε πει μία να συντάξουμε μία ανακοίνωση, βγήκε στα ΜΜΕ, αλλά υπήρχε ένα e-mail που ήταν δική του πρόταση. Καλά κάνει και πιστεύει στη δική του πρόταση, γιατί είναι πρώτος, αν ήταν 5ος ή 6ος μπορεί να λειτουργούσε διαφορετικά. Μην τρελαθούμε τώρα… Έστειλε στις 6 πρώτες ομάδες, αλλά το σωστό ήταν να στείλει και στις 14. Αυτό είναι το σωστό όταν δε σκέφτεσαι πονηρά».

 

Για το τι “βλέπει” με την αναδιάρθρωση: «Η πραγματικότητα είναι μία. Η θέλησή μου, για την ομάδα μου και για κάποιες άλλες που είναι ιστορικές, είναι να γίνουν δύο όμιλοι. Από εκεί και πέρα, όμως, θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολο να μπούμε σε αυτό το πλάνο. Μακάρι και εύχομαι να γίνει, αλλά θεωρώ ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις. Αν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτούς τους σκοπέλους με τη Super League 2… Η πρότασή μας είναι αν γίνει με δύο ομίλους, οι ομάδες της Super League να πάρουν 30-40% παραπάνω στα χρήματα από εμάς από ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο ή χορηγία από τη Λίγκα. Εμείς δεν επιδιώκουμε να κερδίσουμε κατηγορίες και να πάρουμε και χρήματα. Δε θέλουμε να αδικήσουμε κανένα. Κάναμε μια πρόταση και για τα νησιά, όπως η Κρήτη και η Ρόδος, ό,τι χρήματα πάρουμε, να πάρουν ένα 10% παραπάνω οι ομάδες από τα νησιά, που έχουν πιο πολλά έξοδα…».

 

Για την τηλεδιάσκεψη και την πρόταση που κατατέθηκε: «Ηταν μια πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Βόλου, είναι μείζον θέμα. Αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός δε θα μπορούσαμε να συζητήσουμε στην παρούσα φάση. Τώρα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Κάναμε μία πρόταση, σίγουρα κάποιοι θα είναι ευνοημένοι, κάποιοι όχι. Είχαμε μία τηλεδιάσκεψη η οποία ήταν άτυπη. Κάναμε μία πρόταση με βάση τον γεωγραφικό χάρτη για να υπάρχει ένα πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, όπως ήταν και παλιά με Βορρά και Νότο, όπου υπήρχαν λιγότερα έξοδα. Δε σημαίνει ότι επειδή κάναμε μία πρόταση θα ισχύσει, δεν είμαστε εμείς αυτοί που αποφασίζουμε. Εμείς είμαστε οι “μικροί”, άλλοι αποφασίζουν για τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τις αναδιαρθρώσεις. Οπως είπε ο κ. Αυγενάκης, το 75% των συμβουλίων στις Λίγκες θα αποφασίσει τι θα γίνει, άρα στη δική μας περίπτωση η Super League 2 που έχει περισσότερες ψήφους, άρα η φωνή μας μπορεί να μην εισακουστεί. Είμαστε όμως διατεθειμένοι να κάνουμε την προσπάθειά μας, γιατί είμαστε στον χώρο. Χάνουμε χρήματα, χρόνο από την καθημερινότητά μας. Πάρα πολλοί άνθρωποι βάζουν χρήματα στο ποδόσφαιρο σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα μας. Πρέπει κι εμείς να προσπαθήσουμε να πιέσουμε όσο μπορούμε, για να βελτιώσουμε την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ειδικά στις μικρές κατηγορίες που είμαστε εμείς… Μιλάμε για μία νέα βάση από την αρχή, αφού δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο για του χρόνου. Πιστεύω ότι η ΕΡΤ δε θα αφήσει τις τύχες της Λίγκας να πάνε χαμένες…».

 Το σχόλιό του για τη Super League 1 και αν μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση με 18 ομάδες στην πρώτη κατηγορία: «Είναι δύσκολο το σενάριο των 18 στη Super League, όπως δύσκολο είναι και αυτό το οποίο προτείνουμε εμείς. Θα πρέπει να κοιτάμε το καλό του ποδοσφαίρου και όχι της ομάδας μας».

  

Για το αν η πρότασή του θα ήταν ίδια ακόμη και αν ο Ολ. Βόλου ήταν 1ος: «Ναι, πραγματικά ναι. Γιατί και πέρσι εμείς βγήκαμε αλλά στην ουσία ήταν σα να μη βγήκαμε κατηγορία. Οταν μας έβαλαν αναγκαστικά σε μία διαδικασία είπαμε ναι, δεν μπορούσαμε να πούμε κάτι άλλο. Είναι καλό για όλους, αλλά ξαναλέω εμείς είμαστε οι “μικροί” δεν είμαστε οι “μεγάλοι” για να αποφασίσουμε. Εύχομαι ό,τι και να γίνει να είναι για καλό όλων των ομάδων. Κάποιοι θα αδικηθούν, κάποιοι θα ευνοηθούν. Εμείς πέρσι ανεβήκαμε και στην ουσία δεν ανεβήκαμε. Τα Τρίκαλα πέρσι έπεσαν κατηγορία αγωνιστικά και βρέθηκαν στην ίδια κατηγορία μαζί μας. Κανονικά θα έπρεπε να πάνε Γ’ Εθνική, αν ο Ηρόδοτος δεν είχε ένα οικονομικό θέμα με μία εγγυητική που δεν είχε καταβάλει. Ομως έπαιξαν Football League. Αν γίνει το πρωτάθλημα, όπως γίνει, θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Οι ομάδες που θα υπάρχουν στη Football League ή στη Super League 2 να πληρούν τις προϋποθέσεις, το ΙΚΑ, την εφορία. Δεν μπορεί μία ομάδα να χρωστάει τεράστια ποσά και να παίζει…».

 

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Ηταν πάρα πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και θα υπήρχε μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση. Δεν είχε ξεκαθαρίσει ότι ο Ιωνικός θα ήταν 2ος. Τα Τρίκαλα είχαν ξεχωρίσει αρκετό καιρό ότι θα είναι πρώτα, χωρίς να ήταν κάτι συγκλονιστικό η ομάδα τους, είχαν σταθερή ομάδα, με ένα προπόνητή που έχουμε συνεργαστεί, τον κ. Αμανατίδη, που είναι πολύ καλός, αλλά δίκαια ήταν πρώτα. Ο Ιωνικός ήταν μία καλή ομάδα, ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο, αλλά υπήρχαν τρία παιχνίδια και ήταν κι άλλες ομάδες στο κόλπο, όπως ο Διαγόρας, που είχε θεωρητικά πιο εύκολο πρόγραμμα… Ο Ιωνικός είναι μέγεθος και αυτός στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να επιστρέψει, τουλάχιστον σε επίπεδο Super League 2. Τέτοιες ομάδες πρέπει να επιστρέφουν σιγά-σιγά».