Ζαρόπουλος: «Περηφάνια να παίζεις για τον ΑΟΤ» (Βίντεο)

Ο πορτιέρο του ΑΟΤ μίλησε στο Sportrikala.gr

Ο Μιχάλης Ζαρόπουλος μαζί με τον Αστέριο Γιακουμή ήταν φέτος οι δύο φύλακες άγγελοι του ΑΟΤ κάτω από τα γκολποστ. Οι δυο τους μοιράστηκαν σχεδόν ισομερώς τα παιχνίδια με τον Γιακουμή να αγωνίζεται σε συνολικά 16 παιχνίδια (15 στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο) και τον Ζαρόπουλο σε 14 παιχνίδια (9 στο πρωτάθλημα και πέντε στο κύπελλο).

Συνολικά δέχτηκαν 14 γκολ στο πρωτάθλημα που είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση της κατηγορίας  μετά  την Καβάλα (12) και των Ιωνικό (13). Στο κύπελλο δέχτηκαν συνολικά πέντε γκολ.

Ο Μιχάλης Ζαρόπουλος προκάλεσε αίσθηση όταν το 2018 και μόλις στα 27 του χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στην Καλαμπάκα και στα Μετέωρα λύνοντας το συμβόλαιο του με τον Απόλλωνα . Είχε προηγηθεί πολυετή παρουσία στην Ξάνθη όπου πήγε πιτσιρίκος το 2010 αποτελώντας μέλος της πρώτης ομάδας για πολλά χρόνια αγωνιζόμενος σε πολλά παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας.

Στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τα Μετέωρα έκανε απίστευτα πράγματα και οι εμφανίσεις του σε συνδυασμό με τα προβλήματα κάτω από γκολποστ του ΑΟΤ πυροδότησαν τις πρώτες συζητήσεις για μεταγραφή στους «κυανέρυθρους». Μία μεταγραφή που τελικά έγινε το καλοκαίρι με τον Μιχάλη Ζαρόπουλο να αναδεικνύεται σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ανόδου.

Ο Καλαμπακιώτης πορτιέρο μίλησε στον Βασίλη Κωνσταντάκο για την φετινή πορεία, την δική του απόδοση, την σχέση του με τον Γιακουμή και τους μελλοντικούς του στόχους.

«Πρωτόγνωρη η κατάσταση»

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε την ιδιόρρυθμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα λόγω της καραντίνας: «Σίγουρα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλον τον κόσμο,  ειδικά για μας του ποδοσφαιριστές που ξαφνικά σταματήσαμε τις προπονήσεις. ‘Έχουμε περίπου δύο μήνες που είμαστε αδρανείς, προσπαθούμε να κάνουμε ατομικές προπονήσεις αλλά αυτό δεν καμία σχέση με την ομαδική προπόνηση. Απλά ήταν αναγκαίο και νομίζω ότι οι αρμόδιες αρχές χειρίστηκαν σωστά την κατάσταση και θα βγούμε γρήγορα απ΄ όλη αυτήν την πανδημία στην Ελλάδα».

«Θέλω να πανηγυρίσω στο γήπεδο»

Για το αν θέλει να συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα είπε: «Δεν είμαι αρμόδιος να το κρίνω αυτό, οι αρχές θα το κρίνουν. Οι ποδοσφαιριστές εάν όλα είναι οκ δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να αγωνιστεί. Ειδικά εγώ θέλω να πανηγυρίσω το πρωτάθλημα στο γήπεδο και όχι απλά να καταχωρηθεί η βαθμολογία και να είμαστε πρώτοι»

«Δίκαια πήραμε το πρωτάθλημα»

Ο Μιχάλης Ζαρόπουλος τόνισε ότι τα Τρίκαλα δίκαια πήραν το πρωτάθλημα: «Δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Αυτό το δείχνουν και οι αριθμοί. Είχαμε μία σταθερότητα στην πρώτη θέση από τις πρώτες αγωνιστικές και νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτιά μας. ‘Ήμασταν μία πολύ δεμένη ομάδα ολοι όσοι αποτελούσαν τον κρίκο του ΑΟ Τρίκαλα. Το κράμα των παικτών έκανε την μεγάλη διαφορά. Είχαμε και έμπειρους αλλά και νεαρούς παίκτες με φιλοδοξίες και ταλέντο και όλα αυτά μαζί με την κατάλληλη βοήθεια από την διοίκηση και τους προπονητές μας βοήθησαν ώστε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

«Χάρηκα την φετινή χρονιά»

Δεν θέλησε να σταθεί ιδιαίτερα στην δική του απόδοση και αν δικαιώθηκε από την  επιλογή του να έρθει το καλοκαίρι στον ΑΟΤ: « Δεν θέλω να μιλάω για δικαίωση. Εγώ θέλω να παίζω ποδόσφαιρο και να το χαίρομαι. Φέτος το χάρηκα πραγματικά μέσα από την ψυχή μου. Θέλω να δείχνω αυτό που μπώ μέσα στο γήπεδο παρά να λέω ότι δικαιώθηκα».

«Περηφάνια να αγωνίζεσαι για τις ομάδες της περιοχής σου»

Ο Μιχάλης Ζαρόπουλος έχει μνήμες από μικρός από τον ΑΟΤ όταν ο πατέρας του τον έφερνε στο γήπεδο των Τρικάλων: «Από μικρός είχα έρθει πολλές φορές μαζί με τον πατέρα μου να δω τον ΑΟ Τρίκαλα με το γήπεδο να είναι ασφυκτικά γεμάτο και την ομάδα να αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική. Κοιτούσα τους παίκτες, το γήπεδο με δέος και ήθελα να αγωνιστώ στην ομάδα του ΑΟ Τρίκαλα αν και αργότερα έφυγα σε μικρή ηλικία για την Ξάνθη. Νομίζω ότι είναι περηφάνια για έναν αθλητή να αγωνίζεται για τις ομάδες της περιοχής απ’ όπου κατάγεται. Έτσι νιώθω και για τα Μετέωρα αφού γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμπάκα αλλά και για τον ΑΟ Τρίκαλα που είναι η πρωτεύουσα του Νομού».

«Άριστη η σχέση με Γιακουμή και η συνεργασία με Ζαλαώρα»

Ο Μιχάλης Ζαρόπουλος αναφέρθηκε και στην σχέση του με τον Αστέριο Γιακουμή αλλά και την δουλειά που έκανε ο Γιάννης Ζαλαώρας: «Η σχέση μου με τον Γιακουμή φάνηκε και μέσα στο γήπεδο γιατί και οι δύο όταν αγωνιζόμασταν είχαμε πολύ καλή απόδοση. Αυτό δείχνει πόσο υγεία είχαμε στη συνεργασία μας και την πολύ καλή σχέση που έχω με τον Αστέριο. Σημαντική επίσης και  η βοήθεια του προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Ζαλαώρα που μας βοηθά αρκετά. Είναι δουλευταράς, μας έχει από κοντά και τους δύο αλλά και τον Χρήστο τον Μπουρούση που έρχεται από πίσω».

Για το αν θα πρέπει να μείνουν και οι δύο πορτιέρο την νέα σεζόν στον ΑΟΤ είπε: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα σχολιάσω αν αξίζουμε να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά. Εγώ προσωπικά έκαναν αυτό που ήρθα εδώ να κάνω από την αρχή της χρονιάς, να βοηθήσω την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα. Αν όλα πάνε καλά πιστεύω ότι θα είμαι στην ομάδα και του χρόνου».

«Παντού υπήρχε ένας Τρικαλινός φίλαθλος»

Ο Μιχάλης Ζαρόπουλος μίλησε για την βοήθεια των Τρικαλινών φιλάθλων εκφράζοντας πάντως την άποψη ότι θα έπρεπε να έρχονται περισσότεροι στο γήπεδο: «Οι φίλαθλοι μας βοήθησαν αρκετά φέτος, όπου και αν πήγαμε, όσο μακριά και αν πήγαμε, κοιτούσαμε στην κερκίδα και πάντα κάποιος υπήρχε με την κυανέρυθρη φανέλα. Να σου πω την αλήθεια όμως σαν Τρικαλινός θα ήθελα περισσότερο κόσμο μέσα στην έδρα μας. Νομίζω ότι φέτος θα έπρεπε ο κόσμος να είναι στο γήπεδο γιατί η ομάδα μας ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω πως όταν περάσει η κρίση και επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς να γεμίσει πάλι το γήπεδο ξανά».

Τέλος, και επειδή είχε πάνω από δύο μήνες να πάει στο γήπεδο έκανε και ένα σχόλιο για την αλλαγή της εικόνας του: «Είναι μεγάλη η αλλαγή με τις κερκίδες, θα βοηθήσει πολύ. Έκανε το γήπεδο ακόμη πιο όμορφο και μακάρι να μην φαίνεται ούτε ένα κάθισμα του χρόνου να είναι όλα γεμάτα!!!»