Πάνω απο 3,5 εκ. ευρώ χρωστά ο Δαναός στην Εφορία!!!

Προσαυξάνεται συνεχώς η οφειλή λόγω τόκων

Πολλές ομάδες (κυρίως ποδοσφαίρου και μπάσκετ) μη μπορώντας να αντέξουν τα χρέη που «κληρονόμησαν» από προηγούμενες διοικήσεις, κατέφυγαν στην αλλαγή ΑΦΜ ή συγχωνεύτηκαν με άλλες ομάδες με νέο ΑΦΜ. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν(;) να μηδενίσουν τα χρέη τους καθώς δημιούργησαν μια νέα «καθαρή» εταιρία.  Άλλες πάλι υποβιβάστηκαν οικειοθελώς σε ερασιτεχνική κατηγορία (Γ’ Εθνική) και με συνδυασμό την αλλαγής ΑΦΜ να πετύχουν τον ίδιο σκοπό. Όλες οι ομάδες φυσικά κράτησαν την ονομασία τους (βάζοντας συνήθως ένα «ΝΕΑ» ή «ΝΕΟΣ» στην αρχή της ονομασίας του συλλόγου) τα έμβλημα τους, τα χρώματα, το γήπεδο κλπ.

Ο ιστορικός Δαναός Τρικάλων μπήκε σε περιπέτειες με την μη απόδοση του ΦΠΑ απο την μεταγραφή του Ευθύμη Ρεντζιά στον ΠΑΟΚ το 1993 με ένα ποσό που άγγιξε τα 300 εκατομμύρια δραχμές. Αν και εισπράχτηκε το ΑΦΜ δεν αποδόθηκε καθώς οι διοικούντες την εποχή εκείνη θεώρησαν ότι ήταν ερασιτεχνικό σωματείο και έτσι ο φόρος δεν αποδόθηκε.

Όμως, η Εφορία βεβαίωσε την παράβαση και άρχισαν οι προσαυξήσεις με αποτέλεσμα χρόνο με τον χρόνο το απαιτητό ποσό να ανεβαίνει λόγω των προσαυξήσεων. Έτσι το 1999, έξι χρόνια μετά, ο Δαναός αναγκάστηκε να συγχωνευτεί με τον Σπόρτιγκ Τρικάλων και δημιουργήθηκε ο ΑΣ Τρίκαλα 2000 με νέο ΑΦΜ.

20 χρόνια μετά ο Δαναός φιγουράρει στην λίστα της Εφορίας και στις οφειλές των αθλητικών σωματείων με το ποσό πλέον να έχει φτάσει στα 3.589.911, 98 €!!!

Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθεί έστω 1 € αφού σωματείο δεν υπάρχει…

Δείτε την λίστα των οφειλών των ΠΑΕ και των ΚΑΕ όπως τις κατέγραψε το insport.gr: