Με τις ευχές της Δήμητρας η μεταγραφή Παπαδάκου

Στον Ολυμπιακό Πειραιώς

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Δήμητρα για τη μετακίνηση του ανάση Παπαδάκου  από την Τορίνο στον Ολυμπιακό.

Στο δελτίο Τύπου της ομάδας αναφέρονται τα παρακάτω…

“Το στενό pressing του Ολυμπιακού τα τελευταία 2 χρόνια για να εντάξει στις τάξεις του τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό απέδωσε τελικά καρπούς καθώς ο Θανάσης Παπαδάκος θα είναι από 31 Ιανουαρίου μόνιμος κάτοικος Πειραιά αφού ήρθε σε συμφωνία για τριετές συμβόλαιο.
Η μεταγραφή έγινε (αίτηση μεταβολών) από την Δήμητρα Απόλλων στις 30 Ιανουαρίου οπότε η οικογένεια του ποδοσφαιριστή μαζί με τον πρόεδρο της ακαδημίας Δ. Μπέντα παραβρέθηκαν στα γραφεία του Ρέντη για να μπουν οι υπογραφές και να οριστικοποιηθεί η μετακίνησή του και να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.
Ο Παπαδάκος είναι γεννημένος το 2003, αγωνίζεται συνήθως ως κεντρικός μεσοεπιθετικός. Είναι αριστεροπόδαρος με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση , μεγάλη ευχέρεια στον χειρισμό της μπάλας και αλλαγές κατεύθυνσης που αποσυμπιέζουν όλο το παιχνίδι της ομάδας. Αρέσκεται στο κάθετο παιχνίδι που σε συνδυασμό με την άψογη αντίληψη του χώρου και την άρτια τεχνική στην μεταβίβαση τον καθιστά ικανό να ξεκλειδώσει και τις πιο πολυπρόσωπες άμυνες . Πέραν αυτών δεν υστερεί καθόλου ούτε στο σκοράρισμα είτε με κίνηση στην περιοχή είτε με σουτ εκτός αυτής.
Ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Δήμητρα Απόλλων σε ηλικία 10 ετών με προπονητές τους Γκαραγκάνη-Γιαγιάκο και από πολύ νωρίς έδειξε δείγματα τεράστιου ποδοσφαιρικού ταλέντου και με τη σωστή καθοδήγηση , προπόνηση , τη δουλειά αλλά και με τη τύχη που πάντα χρειάζεται μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Στην Δήμητρα Απόλλων εκπαιδεύτηκε ποδοσφαιρικά για 3 χρόνια , μέχρι 13 ετών , και έπειτα η οικογένεια σε συνεννόηση με τους προπονητές του πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Ιταλία και να ενταχθεί σε μια ακαδημία παγκόσμιου βεληνεκούς ,αυτή της Αταλάντας. Στο Μπέργκαμο έμεινε για 2,5 χρόνια μαζί με τον πατέρα του Κώστα , διδάχθηκε τα μυστικά του ποδοσφαίρου από τους καλύτερους αλλά είδε και από πρώτο χέρι τις θυσίες που πρέπει να κάνεις για να γίνει το όνειρο σου πραγματικότητα. Έγινε βασικό στέλεχος της Εθνικής Κ15 και Κ16 αλλά το γεγονός ότι η νομοθεσία του απαγόρευσε την έκδοση δελτίου σε ξένη χώρα πριν κλείσει το 16ο έτος της ηλικίας του , άρα δεν μπορούσε να παίξει σε επίσημους αγώνες , τον κράτησε πίσω και τον επηρέασε κυρίως ψυχολογικά. Έκανε πολύ υπομονή και δούλεψε σε προπονήσεις υψηλότατου επιπέδου, έχοντας και την στήριξη της οικογένειάς του , έμαθε άψογα την Ιταλική γλώσσα και παρότι όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες του πρόσφεραν επαγγελματικό συμβόλαιο , αυτός αποφάσισε να παραμείνει στην Ιταλία αλλά να μετακομίσει στο Τορίνο για να δοκιμάσει την τύχη του στην ομώνυμη ομάδα. Τελικά αγωνίστηκε στην Κ-17 της Τορίνο μόνο για 5 μήνες καθώς στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός ενέτεινε της προσπάθειές του προσφέροντάς του ένα πολύ καλό επαγγελματικό τριετές συμβόλαιο αλλά κυρίως δείχνοντας πίστη στο ταλέντο του και στην μελλοντική του εξέλιξη,
Για την Δήμητρα Απόλλων το ιδανικό σενάριο θα ήταν να δει τον Θανάση να αγωνίζεται δίπλα στον αρχηγό του Ολυμπιακού και της Εθνικής , Κώστα Φορτούνη από τον οποίο έχει πολλά να μάθει , με κοινό σημείο αναφοράς την ακαδημία και τους προπονητές(Γκαραγκάνη – Γιαγιάκο) που τους έμαθαν τα πρώτα μυστικά του ποδοσφαίρου.
Η οικογένεια της Δήμητρας Απόλλων εύχεται στον Θανάση κάθε επιτυχία και πάνω απ’ όλα υγεία”.