Πέρασε απο το”Γεντί Κουλέ” ο Ολυμπιακός

Με γκολ του Καμαρά

Το γκολ Μαντί Καμαρά χάρισε στον Ολυμπιακό μία μεγάλης σημασίας νίκη με 0-1, για την 20η αγωνιστική της Superleague, η οποία όμως επισκιάστηκε από την αποβολή του Σεμέδο λόγω σύρραξης μετά τη λήξη του ματς. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και “ζορίστηκαν” ιδιαίτερα από τον ΟΦΗ, αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο.

Μετά τη λήξη του ματς ο Σεμέδο “αρπάχτηκε” με ball boy, με αποτέλεσμα να απειληθεί σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και τον διαιτητή να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον Πορτογάλο στόπερ, ο οποίος θα απουσιάσει από το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ μετά από αυτή την εξέλιξη.

Το ματς

Νωθρά ξεκίνησε το ματς στο “Γεντί Κουλέ” με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε μάχες στο κέντρο και καμία αξιόλογη φάση να μην έχει καταγραφεί μέχρι το 15ο λεπτό, όταν ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου αλλά το τέρμα ακυρώθηκε, ορθά, ως οφσάιντ. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΟΦΗ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Στάικο να σουτάρει άστοχα στο 20′, από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής.

Το ημίχρονο κυλούσε με τον Ολυμπιακός να δυσκολεύεται να δημιουργήσει φάσεις απέναντι στην πολύ καλά στημένη άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι έβγαιναν πολύ επικίνδυνα στην αντεπίθεση σε κάθε ευκαιρία, αλλά τα… χάλαγαν στην τελική πάσα παρά τις καλές προϋποθέσεις που δημιούργησαν. Όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έληγε χωρίς τέρματα, αλλά στο πρώτο, και μοναδικό, λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Ελ Αραμπί κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά, πίεσε τον Γιαννούλη, του έκλεψε τη μπάλα και αφού μπήκε στην περιοχή από δεξιά έκανε την κατάλληλη στιγμή το γύρισμα στον Καμαρά, που λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ.

Με “προίκα” το 0-1, που ήρθε κόντρα στην ροή του ματς ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να “κλειδώσει” με ένα γκολ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και παραλίγο να το βρει στο 51′ όταν ο Κουτρουμπής έκανε λάθος γύρισμα προς την εστίας της ομάδας του, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο και τον Σωτηρίου που ήταν εκτός θέσης, η μπάλα πέρασε άουτ. Το υπόλοιπο ματς κύλησε χωρίς ευκαιρίες, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παραχώρησε πολλά μέτρα στον ΟΦΗ μέσα στο γήπεδο, οι Κρητικοί δεν απείλησαν την εστία του Σα, ενώ αντίστοιχα και οι “ερυθρόλευκοι” πλην μίας καλής στιγμής με τον Ελ Αραμπί στο 86′ -πλάσαρε από πλα΄για θέση αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε- δεν είχαν άλλη ευκαιρία και το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης έλαβε χώρα ένα απαράδεκτο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος επιτέθηκε σε ball boy, με αποτέλεσμα να απειληθεί αρχικά σύρραξη και εν συνεχεία ο ίδιο να  αποβληθεί και να τεθεί εκτός για το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Σταϊκος (74′ Φερέϊρα Σόουζα), Μεγιάδο, Σεμέντο, Βαζ (86′ Νοικοκυράκης), Νεϊρα και Φιγκεϊρέδο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά (76′ Σουντανί), Μασούρας (69′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.