Ο «Οινέας» και στον Χάρτη των Γεύσεων!

Ο Τρικαλινός σύλλογος σε μία ακόμη σημαντική διοργάνωση

Ο Χάρτης των Γεύσεων διοργανώθηκε και φέτος  υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Wine Plus εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Food Festival), της ΔΕΘ-Helexpo, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

Φυσικά από την κορυφαία αυτή οινική διοργάνωση δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και ο Τρικαλινός Σύλλογος Οινοφίλων «Οινέας» που βρέθηκε στην εκδήλωση με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Λασπά.

Τα μελη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όχι μόνο μεγάλα κτήματα αλλά και ανερχόμενα ‘αστέρια’.
Αρκετοί πήραν μέρος σε δυο ιδιαίτερες γευσιγνωσιες, η μια με θεμα ‘παλαιωνει το μοσχοφιλερο’ με εισηγητη τον φιλο Nassiakos Leonidas ενώ  η δεύτερη ήταν μια κάθετη γευστική δόκιμη του Cabernet Sauvignon του γνωστού Κτήματος Χατζημιχάλη με την καθοδήγηση του Leonidas Hatzimichalis.
Η εμπειρία μοναδική !!! O Τρικαλινός σύλλογος ευχαριστεί την Maria Netsika για την αψογη φιλοξενια και την τελεια διοργανωση!!!

Ο Χάρτης των Γεύσεων διήρκεσε ένα Σαββατοκύριακο στο οποίο οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκίμασα, συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σε ένα καλαίσθητο, ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον.

Στη 17η διοργάνωση του Χάρτη των Γεύσεων συμμετείχαν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα, εκπροσωπώντας όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Περισσότεροι από 150 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς οίνων που εκπροσωπούν οινοποιεία από ακόμη 10 χώρες.

Περισσότερες από 1.000 ετικέτες, ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2019, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες έκαναν το  ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις αγαπημένες κορυφαίες ελληνικές και τις συναρπαστικές διεθνείς επιλογές.