Διπλό ΠΑΟΚ, τεσσάρα Άρη

Στα παιχνίδια που έκλεισαν την 15η αγωνιστική

Αν και τα βρήκε “σκούρα” για ένα ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βρήκε το “κλειδί” της άμυνας του Πανιωνίου και επικράτησε στη Νέα Σμύρνη με 0-2 για την 15η αγωνιστική της Superleague, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άκπομ που έδωσε την ασίστ για το γκολ του Ίνγκασον (48′) που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη και διπλασιάζοντας τα τέρματα του “δικέφαλου του Βορρά” στο 63′. Οι “ασπρόμαυροι” με αυτό το τρίποντο έπιασαν ξανά τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο Πανιώνιος που ήταν εξαιρετικός για ένα ημίχρονο, αλλά έπεσε πάνω στον πολύ καλό Ζίφκοβιτς στις φάσεις που δημιούργησε, έμεινε στους 6 βαθμούς.

 

Ένα μισάωρο χρειάστηκε ο Άρης κόντρα στον Βόλο, τον οποίο “σκόρπισε” με 4-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 15η αγωνιστική της Superleague, και πήρε το “τρίποντο” επιστρέφοντας στις νίκες αλλά και στην εξάδα στο πρωτάθλημα. Οι “κίτρινοι” μπήκαν αποφασισμένοι να “στριμώξουν” από το ξεκίνημα τους φιλοξενούμενους και είδαν την πίεσή τους να καρποφορεί στο 12ο λεπτό με τον Ιντέγιε να νικά με διπλή προσπάθεια τον Γκαραβέλη.

Στο 24′ ο ίδιος παίκτης έκανε “σκαφτό” πλασέ στο τετ-α-τετ που βρέθηκε, μετά από πολύ όμορφη ασίστ του Λάρσον, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.  Η μισάωρη “καταιγίδα” ολοκληρώθηκε με τον Γκάμα να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και να διαμορφώνει το 3-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το “κερασάκι στην τούρτα” έβαλε με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ο Γκάμα στο 61′ μετά από την δεύτερη ασίστ του Λάρσον. Με αυτή τη νίκη ο Άρης ανέβηκε στους 21 βαθμούς και στην 5η θέση της βαθμολογίας αφού εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη “γκέλα” της Ξάνθης με τον Παναιτωλικό και την ισοπαλία μεταξύ Παναθηναϊκού και ΟΦΗ, ενώ ο Βόλος έμεινε 11ος με 17 βαθμούς.