Mοιρασιά και ματσάρα στο ντέρμπι Δικεφάλων -Αποτελέσματα

Γκολ, θέαμα, φάσεις και VAR είχε το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, το οποίο έληξε 2-2, αφήνοντας με μια πικρία και τις δύο ομάδες, που είχαν τις ευκαιρίες για τη νίκη. Ο Σφιντέρσκι έβαλε μπροστά τους νταμπλούχους στο σκορ δύο φορές, αλλά οι Τσιγκρίνσκι και Ντέλετιτς απάντησαν για την Ένωση.

Μόλις στο  5’ ο Γιαννούλης έβγαλε κάθετη μπαλιά  στον Σφιντέρσκι, εκείνος πέρασε τον Μπάρκα και έσπασε στον Μπίσεσβαρ, με τον Τσιγκρίνσκι να κόβει το πλασέ πριν καταλήξει στα δίχτυα. Ακολούθησαν κι άλλες φάσεις που ο ΠΑΟΚ εξέθεσε την άμυνα της ΑΕΚ και στο 16’ ο Λημνιός έδωσε έτοιμο γκολ στον Σφιντέρσκι, ο οποίος από κοντά έγραψε το 0-1. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να πιέζει και στο 23’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μπακάκη μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί. Ο Στέφαν Κλόσνερ είδε τη φάση στο VAR και καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Μπίσεσβαρ όμως σημάδεψε το δοκάρι και χάθηκε η ευκαιρία να γίνει το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση μπήκε πιο δυνατά, \ στο 54’ ο Λιβάγια εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ, ο Τσιγκρίνσκι έκανε την προβολή και ισοφάρισε σε 1-1.Ο ΠΑΟΚ ζήτησε φάολυ υπερ του Ντάγλκας που δεν δόθηκε και εξέδωσε ανακοίνωση αλλά και  στην δημοσίευση ξεχωριστού βίντεο στην φάση με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο και έθεσε ερωτήματα στον υπεύθυνο VAR του αγώνα, Τάσο Σιδηρόπουλο.Συγκεκριμένα οι άνθρωποι του Δικεφάλου για την εν λόγω φάση τονίζουν πως: «η εικόνα μιλάει από μόνη της…», ενώ σημειώνουν πως: «το φάουλ είναι πεντακάθαρο, η απορία είναι γιατί ο Σιδηρόπουλος ούτε πήρε τη σωστή απόφαση, αλλά ούτε κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση του VAR!».

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση και στο 58’ με μια φάση, ίδια με το πρώτο του γκολ, ο Λημνιός στην αντεπίθεση, έδωσε για τον Σφιντέρσκι, ο οποίος πέτυχε το 1-2.

Στο 79’ ωστόσο η Ένωση έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης 2-2, με τον Ντέλετιτς, μετά από παράλληλο γύρισμα του Μάνταλου. Το παιχνίδι πήρε φωτιά στη συνέχεια, με τον Άκπομ να κάνει το γυριστό σουτ στο 84’, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Μπάρκας στο 87’ είπε εντυπωσιακά όχι σε νέο σουτ του Άκπομ και η  ΑΕΚ έψαξε το γκολ στα τελευταία λεπτά, αλλά το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Παουλίνιο (46’ Ντέλετιτς), Λόπες, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (86’ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (46’ Γιακουμάκης), Λιβάγια.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Ντούγκλας Αουγκούστο, Καντουρί, Λημνιός (77’ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (88’ Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι (66’ Άκπομ).

 

Τα αποτελέσματα

Άρης – Λάρισα 2-3

Ατρόμητος – Παναιτωλικός 2-0

Ολυμπιακός – Λαμία 2-0

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 3-1

Ξάνθη – ΝΠΣ Βόλος 3-1

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 0-1

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2

Η Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

  1. Ολυμπιακός 13
  2. Ξάνθη 12
  3. ΠΑΟΚ 11
  4. ΟΦΗ 10
  5. ΑΕΚ 10
  6. Βόλος 9
  7. ΑΕΛ 7
  8. Άρης 5
  9. Ατρόμητος 5
  10. Παναθηναϊκός 5
  11. Αστέρας Τρίπολης 3
  12. Λαμία 3
  13. Παναιτωλικός 0
  14. Πανιώνιος -2

Σημ: Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.