Δύο στα δύο ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ- Διπλό στο τέλος η ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποδράσει από τη Λάρισα και το  τέρμα που του χάρισε το τρίποντο  πέτυχε ο Βαλμπουενά στο 7′ με εκτέλεση πέναλτι το οποίο δόθηκε με χρήση VAR και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αλέξη Κούγια. Ο Βαλμπουενά νίκησε τον Κρίστινσον για να ακολουθήσουν δύο ανακοινώσεις από τον Κούγια με αναφορές στον VAR Διαμαντόπουλου και στον Δημήτρη Μελισσανίδη που… βοηθάει τον Ολυμπιακό!    Μπράβο κ. Διαμαντόπουλε! Θα παίξεις και του χρόνου…», ανέφερε λακωνικά η πρώτη δήλωση του Κούγια. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια ακόμα δήλωση που είχε ως εξής: «Δύο Κυριακές, δύο πέναλτι από VAR, δύο πέναλτι που δεν τα έδωσε ο διαιτητής του αγώνα, που ήταν τρία μέτρα από τη φάση και τα έδωσε ο διαιτητής του VAR. Δεν περίμενα ποτέ ότι ο Μελισσανίδης για να μας ρίξει, όπως υποσχέθηκε, θα βοηθάει και τον Ολυμπιακό…»Στο ματς πάντως υπήρξαν αρκετές φάσεις για τις οποίες χρειάστηκε η συνδρομή του VAR, όπως στο 39′ οταν και ακυρώθηκε το γκολ του Ελ Αραμπί για οφσάιντ.Η ΑΕΛ έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Ντάουντα στο φινάλε του ημίχρονου για να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ στην επανάληψη έγιναν ελάχιστες αξιόλογες φάσεις και την πιο σημαντική  είχαν οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις όταν  Μπούστος αστόχησε.

Αγχωτική νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Πανιώνιο με 2-1, χωρίς να παρουσιάσει ιδιαίτερα καλό πρόσωπο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αγωνίστηκε με νευρικότητα, όμως κατάφερε στο 14’ να προηγηθεί με τον Άκπομ. Οι «κυανέρυθροι» απείλησαν ελάχιστα  αλλά  στο 57’ ο Τσιλούλης με σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και ο Σφιντέρσκι έδωσε τη λύση με γκολ στο 74’, για το 2-1.

Η ΑΕΚ πήρε  ανάσα  στην Τρίπολη επικρατώντας με 3-2 επί του Αστέρα, κι έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Αλμπάνη, ο οποίος μπήκε στο δεύτερο μέρος και βοήθησε τα μέγιστα στην ανατροπή. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη, με τους Αρκάδες να προηγούνται στο 3’ με τον Λουίς Φερνάντεθ, αλλά η Ένωση ισοφάρισε στο 15’ με τον Ολιβέιρα. Στο 68’ ο Λιβάγια πέτυχε το 1-2, αλλά στο 72’ ο Μπαράλες με πέναλτι ισοφάρισε σε 2-2. Όμως η ΑΕΚ δεν παράτησε το παιχνίδι και στο 90+2’ ο Σιμόες με κεφαλιά πέτυχε το 2-3.

Τα αποτελέσματα της 2ης   αγωνιστικής

Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-2

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3

Βόλος – Άρης 1-0

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1

ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-1

Λαμία – Ατρόμητος 2-2

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 2-3