Η ΑΕΚ νίκησε το Περστέρι κι έκανε 2-1 τη σειρά

Η AEK επικράτησε στην παράταση του Περιστερίου με 91-83 (77-77 κανονική διάρκεια) έχοντας τον 35χρονο Βασίλη Ξανθόπουλο σε εξαιρετική κατάσταση με 19 πόντους και 5/6 τρίποντα

To Περιστέρι πέρασε πιο δυνατά στο παρκέ και πιο συνειδητοποιημένο και προηγήθηκε γρήγορα με 5 πόντους (4-9). Ο Γιορκ μείωσε με τρίποντο, οι δύο ομάδες συνέχισαν ούσες άστοχες στο ματς και ο Τζέιμ με κλέψιμο και κάρφωμα ισοφάρισε με 2:31 για το δεκάλεπτο. ΑΕΚ και Περιστέρι ανέβασαν την απόδοσή του και με τρίποντο του Μωραΐτη, η ΑΕΚ έκλεισε την περίοδο στο 14-17, σε ένα ματς πάντως που η ποιότητά του ήταν ανάλογη με το ενδιαφέρον του.

O Μπάνκι έδωσε τόπο στα νιάτα, ο Ρογκαβόπουλος μείωσε σε 16-17, με το Περιστέρι και πάλι να ξεφεύγει με βολές του Ντάνιελς για το 20-25. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πλησιάσει και τα κατάφερε, με τον Ξανθόπουλο να φέρνει το ματς στον πόντο (30-31) κερδίζοντας το φάουλ από τον Καράμπελα και ευστοχώντας στις βολές. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε αυτό το διάστημα, πέρασαν με τρεις πόντους, για να κλείσει πραγματοποιήσει το 37-36 ο Σκορδίλης, σκορ που ήταν και το τελικό του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Γιόρκ παρέμεινε εκφραστής των επιθέσεων της ΑΕΚ για το 42-39, όμως ο Σκορδίλης με 4 σερί πόντους έγραψε το 43-44 στο ΟΑΚΑ. Και πάλι ο ρυθμός έπεσε, για ώρα οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε άστοχα σουτ, με τον Ξανθόπουλο να πραγματοποιεί το 49-47 με φλόουτερ με 4:43 για το δεκάλεπτο. Ο Έλληνας γκαρντ ευστόχησε σε τρίποντο για το +5 της Ένωσης και ο Χάντερ με δίποντο διαμόρφωσε το 54-47. Ο Σκορδίλης έκοψε το 7-0 σερί της ΑΕΚ, ο Ξανθόπουλος πέτυχε δύο ακόμα βολές, για να πλησιάσει το Περιστέρι με τους Αγραβάνη και Ντάνιελ (58-55).

Την ίδια εικόνα είχε το ματς μέχρι τέλους της περιόδου, με τις ομάδες να μπαίνουν στο 4ο δεκάλεπτο με το σκορ στο 62-60.

Από την γραμμή της φιλανθρωπίας ο Μπέντιλ έφερε το ματς στα ίσα (64-64) και ο Καράμπελας με τρίποντο έκανε το 64-67. Ο Ξανθόπουλος ισοφάρισε και με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 70-67, για να τον ακολουθήσει ο Γιόρκ για το 73-68. Από τον Σκορδίλη και τον Γκρέι αρχικά και το τρίποντο του Βασιλόπουλου, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 7-0 σερί για το 73-75 της αναμέτρησης για το τέλος του ματς.

Ο Γιαννόπουλος ισοφάρισε, ο Μπέντιλ πήρε το φάουλ του Ξανθόπουλου και με βολή έγραψε το 76-77. Από το ίδιο σημείο, ο Γιαννόπουλος έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα με 31 δευτερόλεπτα για τη λήξη και την επίθεση να περνά στο Περιστέρι. Ο Μπέντιλ έχασε το… άχαστο κάτω από το καλάθι και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Με τον Ξανθόπουλο και τον Χάντερ η Ένωση πέρασε με 84-80, ο Μπέντιλ έριξε το ματς στον πόντο με τρίποντο αλλά με βολές του Ξανθόπουλου εγινε το 86-83.

Ο Γκρέι αστόχησε από τα 9 μέτρα, ο Ξανθόπουλος «εκτέλεσε» και πάλι το Περιστέρι από το τρίποντο (89-83) και ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον Πεδουλάκη. Το ματς είχε πάρει τον δρόμο του και η Ένωση κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα, φτάνοντας την σειρά στο 2-1, η οποία συνεχίζεται στο Περιστέρι.