Νίκη ΟΣΦΠ στην έδρα της ΑΕΚ

Οι ψηλοί έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρήκε εύκολους πόντους κι από τη γραμμή των βολών, φεύγοντας νικητής (76-67) από την έδρα της ΑΕΚ.

Σε ένα ματς που οι ομάδες είχαν σημαντικές απουσίες, η ποιότητα των ψηλών της ομάδας του Πειραιά έκανε τη διαφορά. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε ο,τι ήθελε κάτω από τα δύο καλάθια, έχοντας 14 πόντους και 18 ριμπάουντ(!), ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος πρόσθεσε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ. Γενικότερα, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν 34 πόντους (έναντι 22 της ΑΕΚ) μέσα από το «ζωγραφιστό» και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρήκαν «εύκολους» πόντους από τη γραμμή των βολών έφτασαν στη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν 23 βολές παραπάνω, καθώς είχαν 24/31, την ώρα που ΑΕΚ είχε μόλις 6/8! Μάλιστα, η διαφορά στο πρώτο ημίχρονο ήταν 17-1! Κάπως έτσι οι «κιτρινόμαυροι» μολονότι έδειξαν ένα αξιόμαχο πρόσωπο έμειναν στη διεκδίκηση της νίκης ως την τρίτη περίοδο. Η απουσία ενός μεγάλου κορμιού στο «ζωγραφιστό» αλλά και των Θιόντορ, Γιορκ στην περιφέρεια ήταν καθοριστικές.