“Καρέ” με χατ τρικ Φορτούνη ο Ολυμπιακός -Βαθμολογία

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε μια άνετη νίκη, απέναντι στη Λάρισα, που δεν κατάφερε σε κανένα το σημείο του αγώνα να απειλήσει. Το πρώτο γκολ του στον Ολυμπιακό πέτυχε ο Μασούρας, το οποίο άνοιξε το σκορ στο Φάληρο, ενώ ακολούθησαν τρία τέρματα του Φορτούνη, για την πέμπτη σερί νίκη της ομάδας.

 

Ο Ολυμπιακός που έπνιξε τη Λάρισα  με το παιχνίδι του δημιουργούσε ευκαιρίες στην κυριολεξία όποτε το επέλεγε, έχοντας ως απόλυτους πρωταγωνιστές τους Φορτούνη, Μασούρας και Νάτχο αλλά και κανέναν που να υστέρησε σε απόδοση.

Μόλις στο 4′ η ομάδα του Μαρτίνς έχασε την πρώτη της διπλή κλασική ευκαιρία, βρήκε γκολ νωρίς στο 8′ για το 1-0 με τον Μασούρα -το πρώτο του στα ερυθρόλευκα- και έκανε το 2-0 στο 15′ με το πέναλτι του Φορτούνη που τελείωσε το ματς πριν καλά καλά αρχίσει. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ως το φινάλε του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να μην απειλείται στο ελάχιστο και να διατηρεί με χαρακτηριστική άνεση τον έλεγχο όσων συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη με κατοχή μπάλας που ξεπερνούσε το 70% και δημιουργώντας πολλές ακόμη φάσεις για περισσότερα γκολ.

Το 3-0 ήρθε τελικά στο 44′ και πάλι με τον Φορτούνη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έκαναν και συντήρηση δυνάμεων ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν. Ο Φορτούνης πάντως ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 4-0 με το δικό του χατ-τρικ στο 75′ και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε τις 5 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και διατήρησε τη διαφορά από την κορυφή στο -8.

 

Αύριο Πέμπτη (31/1) διεξάγονται τα εξής ματς:

ΟΦΗ – Ατρόμητος (17:15)
Ξάνθη – Άρης (19:00)

Αναλυτικά η βαθμολογία της Superleague, μετά τα έξι πρώτα ματς της 15ης αγωνιστικής:

 

*Ο ΠΑΟΚ «κουβαλάει» αφαίρεση δύο βαθμών (-2) από το περσινό πρωτάθλημα.

**Ο Παναθηναϊκός έχει και αυτός αφαίρεση 6 βαθμών (-6) από την περσινή σεζόν.