Ισοπαλία στο τελος για Ξάνθη και Κέρκυρα

Η Κέρκυρα ήταν μία ανάσα από το πρώτο διπλό

 

Η Κέρκυρα ήταν μία ανάσα από το πρώτο διπλό στη σεζόν, που θα την έβγαζε από την ζώνη του υποβιβασμού. Είχε ανοίξει το σκορ κόντρα στην ροή του ματς με τον Επστάιν και όσο περνούσαν τα λεπτά η θηλιά του άγχος έπνιγε τους Θρακιώτες.

Κι όμως ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν επί 93 λεπτά οι παίκτες της Ξάνθης ήρθε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης. Μετά από σέντρα του Τριάδη, η άμυνα των Φαιάκων συνελήφθη κοιμώμενη κι ο Ντιέγκο Κάστρο με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με την φανέλα της Ξάνθης «υπέγραψε» το τελικό 1-1.

Στην επιστροφή του στα Πηγάδια, ο Γιάννης Ματζουράκης έστησε την ομάδα του με πρωταρχικό στόχο τα μηδέν στα μετόπισθεν κι ότι προκύψει μπροστά. Κάπως έτσι, το παιχνίδι ήταν ένας στείρος επιθετικός μονόλογος της Ξάνθης, η οποία ωστόσο απέτυχε να βρει το γκολ που θα διευκόλυνε τα πόδια των παικτών της.

Το φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς (3’) κατέληξε άουτ, ενώ ο Γιαννακόπουλος έβγαλε με τα πόδια την πρώτη κλασική φάση του ματς απέναντι στον Γέντρισεκ (7’).

Ο Σλοβάκος που ήταν η κύρια επιθετική απειλή των γηπεδούχων ήταν ξανά άστοχος σε μία ακόμα αξιόλογες τελικές (37’), ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Λισγάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής (52’).

Η Κέρκυρα βγήκε από το καβούκι της και έκανε την πρώτη προειδοποιητική της φάση με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Παμλίδη (59’), ενώ λίγο αργότερα βρήκε και το γκολ που την έβαλε μπροστά στο σκορ.

Ο Γρομητσάρης (όταν τροφοδοτήθηκε ήταν σε θέση οφσάιντ) βρήκε τον Επστάιν στο πίσω δοκάρι, ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε το κοντινό του σουτ, όμως ο Γερμανός με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 0-1.

Μάλιστα οι Φαίακες έφτασαν κοντά και δεύτερο τέρμα, όταν ο Ζίφκοβιτς με υπέροχη επέμβαση γλίτωσε την Ξάνθη από το νοκ-άουτ σε κεφαλιά του Μπαλάφα, κάτι σημαντικό στην οικονομία της αναμέτρησης, αφού οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς την ισοφάριση.

Σε μία από τις άπειρες σέντρες των τελευταίων λεπτών, ο Τριάδης σημάδεψε το κεφάλι του Κάστρο και ο Ουρουγουανός αμυντικός με ψύχραιμο τρόπο άφησε σύξυλους τους παίκτες των φιλοξενουμένων για το τελικό 1-1.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Κίκε (62’ Τριάδης), Μεχία, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς (71’ Κάστρο), Μελιόπουλος, Γέντρισεκ, Κασάδο, Μπρίτο (54’ Φασίδης), Ντε Λούκας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου 972’ Αρτυματάς), Παμλίδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ρόλε (89’ Γκράσι), Μπαλάφας, Επστάιν (85’ Μυτίδης), Γρομητσάρης