«Σεφτέ» εκτός έδρας oΠΑΟΚ-Πρωτιά με Ανσαριφάρντ για τον Ολυμπιακό

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε στο α’ ημίχρονο

 

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε της Ξάνθης με 0-3 στα Πηγάδια, ανεβαίνοντας παράλληλα –έστω και προσωρινά- στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε στο α’ ημίχρονο με 0-2, χάρη στο αυτογκόλ του Ντε Λούκας στο 25ο λεπτό και του Μακ στο 33’, με τον Κρέσπο να διαμορφώνει το τελικό 0-3 στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μετά το τρίτο γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, ο ΠΑΟΚ έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού και παρότι η Ξάνθη επιχείρησε να βρει διέξοδο στην εστία των φιλοξενούμενων εν τούτοις η αμυντική λειτουργία των Θεσσαλονικέων με τον Πασχαλάκη στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα, κράτησε το «μηδέν».

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο (81′ Φασίδης), Λισγάρας, Ντε Λούκας (52′ Μελιόπουλος), Μεχία, Κίκε (54′ Ορφανίδης), Συλά, Γέντρισεκ, Κασάντο.

ΠΑΟΚ: Παχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (70′ Μαλεζάς), Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί (11′ Μακ), Πέλκας, Λημνιός, Κουλούρης, Κάνιας (74′ Μαουρίτσιο).

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εν αναμονή του αγώνα της ΑΕΚ με το Λεβαδειακό στη Βοιωτία, βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 23ο λεπτό με τον Ελμπάζ, για να ισοφαρίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο 31΄ με τον Ελαμπντελαουί.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με δύο τέρματα, στο 80′ και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ που είχε μπει αλλαγή στο 63ο λεπτό, χαρίζοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.