Εγκυμοσύνη και κιλά

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες μετά από μια εγκυμοσύνη, είναι πως δεν μπορούν να χάσουν γρήγορα το επιπλέον βάρος που έβαλαν, λόγω αυτής της τόσο ξεχωριστής διαδικασίας. Το αδυνάτισμα σε τέτοιες περιπτώσεις θέλει μεγαλύτερη υπομονή, αφού οι μητέρες πρέπει να τρέφονται πιο σωστά για να μπορούν να θηλάζουν κατάλληλα τα βρέφη τους. Τα αδυνατιστικά προϊόντα https://www.propharmacy.gr/kat/adunatistika-proionta/  επίσης μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, τόσο τις γυναίκες, όσο κα τους συζύγους τους, πως το επιπλέον βάρος που πήραν οι μητέρες είναι από μια διαδικασία περίπου εννιά μηνών και δεν μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σε λίγες μέρες ή εβδομάδες.

Η πιο συνηθισμένη κατάσταση είναι η άμεση απώλεια επτά με οκτώ κιλών αμέσως μετά τη γέννα. Στον αριθμό αυτόν υπολογίζονται το βάρος του νεογέννητου βρέφους, η ποσότητα του αμνιακού υγρού και ο πλακούντας. Έτσι, λοιπόν χρειάζεται σοβαρή προσπάθεια μέσα από μια ισορροπημένη διατροφή και μια πιο δραστήρια ζωή για να επανέλθει το σώμα και το βάρος στην προ εννέα μηνών κατάστασή του.

Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί, πως κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, το βάρος σίγουρα θα έχει κάποια σκαμπανεβάσματα που κυμαίνονται από ένα έως τρία κιλά. Όλοι μας θα πρέπει να κατανοήσουμε πως η ζυγαριά είναι ένα συμβουλευτικό εργαλείο και όχι ο απόλυτος δείκτης της επιτυχίας ή της αποτυχίας μια δίαιτας.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα εργαλεία που μας βοηθούν για να αξιολογήσουμε τη διαδικασία του αδυνατίσματος. Αυτά είναι η λιπομέτρηση και ο έλεγχος των διαστάσεων σε βασικά μέρη του σώματος, όπως οι μηροί, η μέση, η κοιλιά και τα μπράτσα.