Σωστή ενυδάτωση και καλός ύπνος

Το αδυνάτισμα και η σύσφιξη ποδιών https://www.propharmacy.gr/kat/susfiksi-podiwn/ και του υπόλοιπου σώματος δε χρειάζονται απλώς ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής. Η ανάγκη από σωστό και καλής ποιότητας ύπνο είναι εξίσου σημαντική και σε κάποιες περιπτώσεις παίζει πιο καθοριστικό ρόλο. Το ίδιο ισχύει και για την τακτική ενυδάτωση του οργανισμού με νερό όλο το 24ωρο.

Ο καλός ύπνος σε συνδυασμό με την άφθονη κατανάλωση νερού είναι ακολουθούνται από την περίοδο της εφηβείας για όσους θέλουν να μείνουν μακριά από το περιττό λίπος και τα παραπανίσια κιλά. Όσον αφορά το νερό, αυτό θα πρέπει να πίνεται σε καθημερινή βάση (πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ), ακόμα και τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Χρειάζεται προσοχή να μην το παρακάνουμε αφού δύο ποτήρια κάθε φορά αρκούν.

Σε περίπτωση υπερκατανάλωσης, το πιθανότερο είναι να προκύψουν προβλήματα με τους ηλεκτρολύτες και κυρίως με τη μείωση του νατρίου. Πρέπει να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας όταν ιδρώνουμε πολύ, πριν και μετά την ούρηση και τα γεύματα. Η σωστή δοσολογία είναι λίγο και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Πολλές φορές δεν μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι και δεν έχουμε την όρεξη να πάμε στο σχολείο ή στη δουλειά. Συνήθως έχει προηγηθεί ελάχιστος ή πολύ κακής ποιότητας ύπνος. Όλοι όσοι δεν κοιμούνται σωστά, έχουν χαμηλά επίπεδα λεπτίνης, μιας ουσίας που καταστέλλει την όρεξη. Ακόμη, δυσκολεύον την επεξεργασία της γλυκόζης στο αίμα και επηρεάζουν τη δράση της ινσουλίνης. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν παχυσαρκία και διαβήτη, αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα με τον ύπνο.