Αποφύγετε τα λάθη στο τραπέζι

Το αδυνάτισμα βότανα https://www.mamacorner.gr/cat/adunatisma-botana είναι μια διαδικασία που χρειάζεται προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι ανάγκες του οργανισμού σε τροφή και νερό είναι μεγάλες και μπορεί να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες ανάλογα με την κούραση και το άγχος που υπάρχει σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που θα πρέπει να τους ακολουθούμε, αν θέλουμε να είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας και να λέμε πως όντως προσπαθούμε να χάσουμε το περιττό βάρος. Τα περισσότερα λάθη γίνονται συνήθως όταν έρθει η ώρα του μεσημεριανού ή του βραδινού φαγητού. Η συμπεριφορά μας όταν καθόμαστε στο τραπέζι θα πρέπει να είναι ανάλογη με το στόχο που υπάρχει και χρειάζεται να διατηρούμε την αυτοκυριαρχία μας για να μην υποπέσουμε σε λάθη.

Ακόμη και η χρησιμοποίηση του σωστού σερβίτσιου ανάλογα με το φαγητό που έχουμε μαγειρέψει, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το κάθε φαγητό θα πρέπει να σερβίρεται στο κατάλληλο πιάτο, ενώ είναι προτιμότερο το χρώμα των πιάτων να είναι λευκό και όχι σκούρο. Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι που γευματίζουν σε μεγάλα και σκουρόχρωμα πιάτα, καταλήγουν να λαμβάνουν 22% μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού από την αναμενόμενη.

Όταν χρησιμοποιούμε μικρά κουτάλια, καταναλώνουμε λιγότερες τροφές, ενώ όταν χρησιμοποιούμε μικρά πιρούνια, τρώμε την ίδια ποσότητα, αλλά σε διπλάσιο χρόνο. Όσοι πίνουν νερό ή κάτι άλλο σε ψηλά και στενά ποτήρια, καταναλώνουν μικρότερη ποσότητα από αυτούς που χρησιμοποιούν κοντά και φαρδιά. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης, ο σωστός φωτισμός και η ήσυχη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του φαγητού.