Άλλο απόλαυση και άλλο κραιπάλη

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συγκρατηθούν όταν βρεθούν σε ένα τραπέζι με καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό. Έτσι, συνηθίζουν να λιγουρεύονται ακόμη και πριν σερβιριστεί το πιάτο, έχοντας απλώς μυρίσει τις τροφές. Ωστόσο, όλοι όσοι έχουν ξεκινήσει αδυνάτισμα γρήγορο https://www.parapharmacie.gr/cat/adunatisma-grigoro, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις μερίδες που καταναλώνουν.

Η μια παραπανίσια μπουκιά μπορεί να φέρει πολλές περισσότερες και η απόλαυση ενός νόστιμου φαγητού να καταλήξει σε κραιπάλη, συνοδευόμενη με προβλήματα στην χώνεψη. Ο σωστός υπολογισμός στις μερίδες κάποιων βασικών ειδών μπορεί να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα κύρια συστατικά σε κάθε κουζίνα. Δίνει άλλη γεύση στα πιάτα και προφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας.

Ωστόσο, δεν πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερο από δύο κουταλιές της σούπας ημερησίως. Η καλύτερη επιλογή είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιείται ωμό ή να προστίθεται προς το τέλος της διαδικασίας του μαγειρέματος. Έτσι, δεν αλλοιώνονται σε μεγάλο βαθμό οι ιδιότητες του.

Όσον αφορά τις ελιές, η ιδανική ποσότητα είναι από πέντε έως οκτώ κανονικού μεγέθους και δέκα έως δώδεκα μικρού μεγέθους. Πρέπει να πλένονται καλά για να απομακρύνεται το αλάτι και το λάδι. Στα ποτά το ένα ποτήρι φτάνει και περισσεύει για το κρασί και την μπύρα.

Τέλος, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα επιδόρπια, τα γλυκά και τις λιπαρές τροφές. Διαλέγουμε ένα κομμάτι κέικ, μία ή δύο πλάκες σοκολάτα, ένα μπολάκι ρυζόγαλο, ένα κουταλάκι μέλι ή βούτυρο και αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με τη στέβια.