Τροφές που μας χορταίνουν περισσότερο

Όλοι όσοι έχουν ξεκινήσει το αδυνάτισμα βότανα https://www.parapharmacie.gr/cat/adunatisma-botana, ενδιαφέρονται για γεύματα που μπορούν να τους χορτάσουν χωρίς να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες. Επιπλέον, θα ήταν ακόμα καλύτερα, αν τα φαγητά αυτά δεν ήταν δύσκολο να μαγειρευτούν, ενώ η γεύση παίζει πάντοτε σημαντικό ρόλο σε οτιδήποτε φαγώσιμο βάζουμε στο στόμα μας.

Υπάρχουν τέσσερις απλές τροφές που είναι εύκολο να τις βρούμε και να τις μαγειρέψουμε. Υπόσχονται να μας χορτάσουν και συνδυάζονται εύκολα με όλα τα βασικά είδη τροφίμων. Ας δούμε ποιες είναι.

Οι πατάτες είναι πολύ πιο χορταστικές από οποιαδήποτε άλλη αμυλούχο τροφή. Συνοδεύουν άριστα όλα τα πιάτα και μαγειρεύονται πολύ εύκολα. Γεμάτες με υδατάνθρακες, κάλιο και φυλλικό οξύ είναι από τα αγαπημένα τρόφιμα των περισσοτέρων ανθρώπων. Τις βρίσκουμε σε συνταγές για όλα τα γούστα.

Τα αυγά περιέχουν όλα τα βασικά αμινοξέα. Τα προτιμούμε κυρίως στο πρωινό γεύμα. Πολλές φορές μας λύνουν τα χέρια όταν δεν έχουμε κάτι να μαγειρέψουμε και φτιάχνουμε γρήγορα μια ομελέτα. Άλλοι τα προτιμούν, μελάτα, άλλοι βραστά και άλλοι τηγανητά. Σε κάθε περίπτωση έχουν ωραία γεύση και μας χορταίνουν.

Οι σούπες είναι ένα πλήρες πιάτο που μας κρατάει χορτάτους για πολλές ώρες. Υπάρχουν δεκάδες συνταγές τόσο με λαχανικά, όσο και με κρεατικά. Οι κρεμώδεις είναι πιο λιπαρές. Επιπλέον, μας ζεσταίνουν και μας προκαλούν φούσκωμα, με συνέπεια να μη θέλουμε άμεσα να φάμε κάτι παραπάνω.

Το αβοκάντο περιέχει πολλά μονοακόρεστα λιπαρά, βιταμίνες και κάλιο. Βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και συνοδεύει άριστα διάφορα πιάτα. Επιπλέον, μειώνει σημαντικά την όρεξη ανάμεσα στα γεύματα.