Επεμβαίνει η ΟΥΕΦΑ γαι το κορεό των οπαδών της Λέγκια

Τον γύρο του κόσμου κάνει από χθες βράδυ το κορεό των οπαδών

 

Τον γύρο του κόσμου κάνει από χθες βράδυ το κορεό των οπαδών της Λέγκια Βαρσοβίας πριν την έναρξη του αγώνα απέναντι στην Αστάνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. «Κατά την εξέγερση της Βαρσοβίας οι Γερμανοί σκότωσαν 160.000 ανθρώπους. Χιλιάδες από αυτούς ήταν παιδιά», ανέφερε το πανό κάτω από ένα κορεό με έναν Γερμανό ναζί να σημαδεύει με το πιστόλι του ένα παιδί.

Σχετικό Περιεχόμενο

Το μήνυμα των οπαδών της Λέγκια παρέπεμπε στη ναζιστική θηριωδία του 1944 όταν η Βαρσοβία πνίγηκε στο αίμα από τα γερμανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Το αντιναζιστικό μήνυμα των οπαδών της Λέγκια προκάλεσε αίσθηση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη και όχι μόνο, αλλά έρχεται σε αντίθεση με τα πολιτικά πιστεύω των ultras της ομάδας.

Οι φανατικοί οπαδοί της Λέγκια έχουν απασχολήσει κατά καιρούς στην εξέδρα για τις ρατσιστικές, φασιστικές και αντισημιτικές τους πεποιθήσεις. Κασκόλ και πανό με φασιστικά σήματα έχουν κάνει αρκετές φορές την εμφάνισή τους στα χέρια οπαδών της Λέγκια, οι οποίοι το 2011 στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Χάποελ Τελ Αβίβ για το Europa League είχαν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό με τη φράση «Τζιχάντ Λέγκια» σε αραβική γραφή εναντίων των Ισραηλινών.

Δεν ήταν όμως εκείνο το μοναδικό περιστατικό, καθώς η Λέγκια τα τελευταία χρόνια έχει τιμωρηθεί με ποινές κεκλεισμένων των θυρών αλλά και πρόστιμα από την UEFA εξ αιτίας των ρατσιστικών συνθημάτων που έχουν ακουστεί από την εξέδρα των φανατικών της ομάδας, οι οποίοι έχουν ανοίξει μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Το 2014 σε ματς των πλέι οφ του Europa League με την Ακτόμπε οι οπαδοί της Λέγκια είχαν αναρτήσει κορεό με το σήμα της UEFA και ένα γουρούνι, καθώς επίσης και πανό το οποίο έγραφε: «Το ποδόσφαιρο δεν έχει σημασία, τα χρήματα έχουν». Η Λέγκια είχε αποκλειστεί από την UEFA όταν στον προκριματικό του Champions League με τη Σέλτικ είχε χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.