Ενας χρόνος στον Σπανό, μία αγωνιστική στον Ατρόμητο

Τιμωρήθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος για έναν χρόνο,

 

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης του Περιστερίου, στις 29 Οκτωβρίου, ο Γιώργος Σπανός κατέβηκε στα αποδυτήρια των διαιτητών κι εξέφρασε σε έντονο ύφος τα παράπονά του για τη διαιτησία, ενώ αργότερα υποστήριξε ότι “παίζαμε 11 εναντίον 14. Υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος”.

Την Πέμπτη (17/11) βγήκε η απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ, Γεώργιο Σπανό (Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ Ατρόμητος) : «Βάσει των αναφερομένων στο από 29/10/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 29/10/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 1000/3/65/5-ριθ΄ από 31/10/2016 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας» :

Για τη συμπεριφορά του κ. Γ.Σπανού καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:

Επιβάλλει στην Π.Α.Ε. Ατρόμητος Αθ.:

α) Συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ και

β) Την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική ημέρα.

Επίσης επιβάλλει στον κ. Γεώργιο Σπανό χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εισόδου του στο γήπεδο για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους.

Στον Ατρόμητο θεωρούν ότι εξαντλήθηκε η αυστηρότητα σε ότι αφορά στην τιμωρία της έδρας της ομάδας με μία αγωνιστική. Και αυτό διότι δεν προκύπτει από πουθενά καμία αναφορά για μαζική επίθεση (από φιλάθλους ή ανθρώπους της ομάδας) στον διαιτητή της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό και τους βοηθούς του.

Συνεπώς οι άνθρωποι της ομάδας θα ασκήσουν έφεση για την τιμωρία της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών.

Το πρωτάθλημα όπως όλα δείχνουν δεν θα ξεκινήσει επομένως αν τελικά ισχύσει η τιμωρία της έδρας, ο Ατρόμητος θα την εκτίσει στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (μεσολαβούν δύο εκτός έδρας ματς με Λάρισα και ΠΑΟΚ).

 

Έπειτα, λοιπόν, απ’ αυτή την ποινή, αν το πρωτάθλημα συνεχιστεί με την 12η αγωνιστική, τότε ο Ατρόμητος θα εκτίσει με τον Παναθηναϊκό την 14η αγωνιστική. Αν την ερχόμενη εβδομάδα γίνει η 11η αγωνιστική, θα εκτίσει στην συγκεκριμένη αγωνιστική την ποινή του κόντρα στον Πανιώνιο.