Νίκησε ο ΟΣΦΠ- Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Τρικαλινός βοηθός

25563902F489C82231643D39D3366813Πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους για τον Τρικαλινό βοηθό

 

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι με γκολ του Ιντέγε (Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-1), με τον Ατρόμητο να έχει παράπονα από τη διαιτησία του Δελφάκη.

Ο πρώτος βοηθός, ο Τρικαλινός Ευθύμης Κούρεντας, ευθύνεται για πολλά σφάλματα στο 1ο ημίχρονο, ένα εκ των οποίων το οφσάιντ που υπέδειξε σε φάση του Αντονί λε Ταλέκ στο 27′, η οποία κατέληξε σε γκολ του Γάλλου επιθετικού. Νωρίτερα, ο ίδιος βοηθός είχε αφήσει να εξελιχθεί φάση του Ατρομήτου παρότι υπήρχε οφσάιντ και στην εξέλιξή της ο Γιάννης Δελφάκης δεν καταλόγισε πέναλτι εναντίον του Μανουέλ ντα Κόστα. Χάθηκε και στον πειθαρχικό έλεγχο, αφού δεν τιμώρησε τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς με κίτρινη κάρτα στο 2ο μέρος και έχασε το φτύσιμο του Ντιόγκο Φιγκέιρας στον Λε Ταλέκ στο τέλος.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό με τον Ατρόμητο να είναι πιο κινητικός και πιο επικίνδυνος, δείχνοντας ότι θέλει περισσότερο τη νίκη. Στο 19′ ο Λα Ταλέκ έβγαλε τον Στόιτσοφ, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Καπίνο σε τετ α τετ. Στο 25′ οι Περιστεριώτες έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία.

Ο Στόιτσοφ προσπάθησε να αποφύγει τον Καπίνο και το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Λα Ταλέκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ. Η απόφαση, πάντως ήταν λανθασμένη, καθώς καλυπτόταν.

Στο 44′ ο Βασιλείου έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη σέντρα του Ούμπιντες, αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, όχι απλά να μην απειλεί καθόλου στον αγώνα, αλλά να νιώθει και… τυχερός που το σκορ είναι 0-0.

Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν σαφώς καλύτεροι και στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν ευτύχησαν να σκοράρουν. Στο 54′ ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα ο Ιντέγε έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 0-1.

Ο ρυθμός είχε πέσει και ο Ολυμπιακός φαινόταν ότι ελέγχει το παιχνίδι. Η πρώτη και τελευταία ευκαιρία του Ατρόμητου στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 81′.

Ο Στόιτσεφ -που ήταν ο μοιραίος- βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο, χάνοντας έτσι το τρίτο τετ α τετ. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδία)

Κάρτες: Κατράνης, Κεϊτά, Λα Ταλέκ, Μπρίτο / Φιγκέιρας

Ατρόμητος (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κατράνης, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Στόιτσεφ (85′ Παπαδόπουλος), Βασιλείου (72′ Λημνιός), Κεϊτά, Μπάγκα (64′ Μπρίτο), Λε Ταλέκ.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης (88′ Ρομαό), Σεμπά, Ελιουνούσι (85′ Πάρντο), ΙντέγεΠροβλημάτισαν οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο, που δημιούργησαν ουσιαστικά μόλις μία ευκαιρία. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Κορακάκη ως προπονητής του Ατρόμητου και η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Στην αναμέτρηση που άνοιξε την «αυλαία» της 9ης αγωνιστικής, η Λάρισα πήρε μια πολύ σημαντική εντός έδρας νίκη απέναντι στον εξαιρετικό και φέτος Πανιώνιο (ΑΕΛ – Πανιώνιος 2-0).

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, Ξάνθη και Κέρκυρα αρκέστηκαν στη «λευκή» ισοπαλία σε έναν αγώνα που θα ξεχαστεί γρήγορα (Ξάνθη – Κέρκυρα 0-0).

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
ΑΕΛ-Πανιώνιος 2-0
(10΄πεν. Βαρέλα, 82΄ Ναζλίδης)

Ξάνθη-Κέρκυρα 0-0

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1
(54′ Ιντέγε)

ΚΥΡΙΑΚΗ

15:00 Παναθηναϊκός-Ηρακλής Γηπ.«Απ. Νικολαϊδης»
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός Γηπ. «Θ. Κολοκοτρώνης»
17:15 Βέροια-Πλατανιάς Δημ. Στάδιο Βέροιας
19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Γηπ. Τούμπας

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα Γηπ. Παναιτωλικού

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 6 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 18 -7αγ.
2. Παναθηναϊκός 11
. ΑΕΚ 11
4. ΠΑΣ Γιάννινα 10 -5αγ.
. Πανιώνιος 10 -7αγ.
. Ατρόμητος 10 -7αγ.
7. Ξάνθη 9 -7αγ.
8. ΠΑΟΚ 8
. Παναιτωλικός 8
. Πλατανιάς 8
. ΑΕΛ 8 -7αγ.
12. Λεβαδειακός 7 -5αγ.
. Κέρκυρα 7 -7αγ.
14. Βέροια 5
15. Αστέρας Τρίπολης 3
16. Ηρακλής 2

* Ο ΠΑΟΚ μεταφέρει τιμωρία -3 βαθμών από την περασμένη περίοδο.