Στην 4αδα ο ΠΑΟΚ, έπεσε στην Α2 ο Πανιώνιος

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στη Νέα Σμύρνη με 81-67 τον ΠανιώνιοΟ ΠΑΟΚ ήθελε με κάθε τρόπο τη νίκη για να διασφαλίσει την παρουσία του στην 4αδα της κανονικής περιόδου στην Stoiximan.gr Basket League. Και τα κατάφερε με άνεση, αφού επικράτησε με 81-67 του Πανιώνιου Βίκος Cola, που και στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Γι αυτό ακριβώς και ουσιαστικά υποβιβάστηκε στην Α2, αφού για να σωθεί χρειάζεται… θαύματα πλέον.

Τι ακριβώς; Να χάσει στην τελευταία αγωνιστική ο Κόροιβος στην Αμαλιάδα από τα υπό διάλυση και ήδη υποβιβασμένα Τρίκαλα και παράλληλα ο ίδιος να νικήσει στα Τρίκαλα. Μόνο τυπικές δηλαδή είναι οι ελπίδες του, αφού τα συνεχόμενα λάθη του τελευταίου μήνα και η αποπομπή του Βαγγέλη Ζιάγκου τον καταδίκασαν.

Ο Πανιώνιος στάθηκε στο ύψος της περίστασης μόνο στην πρώτη περίοδο, χάρη κυρίως στον Κάμινγκς. Ο Αμερικανός σκόραρε με κάθε τρόπο και οι κυανέρυθροι προηγήθηκαν με 18-10 στο 10′, την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ έκανε συνεχώς κακές επιλογές και βιαστικά μακρινά σουτ.

Στη δεύτερη περίοδο ο Δικέφαλος βρήκε το κατάλληλο σχήμα, χάρη στη δεύτερη πεντάδα του. Τσόχλας, Ζάρρας, Πέτεγουεϊ, Χαραλαμπόπουλος και Μαργαρίτης έπαιξαν με μυαλό και η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ειδικά ο Ζάρρας ανέλαβε δράση και στο 15′ το σκορ έγινε 24-25.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να επιστρέψει, όμως ο ΠΑΟΚ με αιχμή του δόρατος τον Μαργαρίτη έκανε το 31-37 στο 19′, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με 34-39.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην τρίτη περίοδο, με τον Μαργαρίτη και τον Πέτεγουεϊ να κάνουν πάλι σπουδαία δουλειά και τον Γκος να δίνει επιπλέον βοήθεια. Στο 25′ έγινε το 39-50 και στο 27′ το 41-53, με τον Κόνιαρη, το δε 45-58 στο 30′ έγραψε ο Ζάρρας με τρίποντο.

Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν, το 45-60 έγινε στο 31′ και το 45-63 αμέσως μετά με τρίποντο του Μαργαρίτη.

Ο Πανιώνιος έκανε την ύστατη προσπάθεια και παρότι στο 36΄έγινε το 48-68, ήρθε ο Μπράζελτον να μειώσει σε 54-68 λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Η καθυστερημένη είσοδος του Ραλλάτου έδωσε ώθηση και ψυχή στον Πανιώνιο (59-70 στο 36′), ενώ ο Μπράζελτον μείωσε σε 62-72 στο 37′. Ομως τα εύκολα λάθη στην περιφέρεια έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να φτάσει στη νίκη με 67-81.