Η επιλογή του γαστρικού δακτυλίου

Πρόκειται για μια διαδεδομένη πλέον θεραπεία που βοηθάει στο αδυνάτισμα κοιλιά www.my-pharmacy.gr/tag/adunatisma-koilia και στο υπόλοιπο σώμα. Την επιλέγουν πολλοί άνθρωποι που έχουν σοβαρά προβλήματα, με κυριότερο αυτό της παχυσαρκίας και πρέπει να χάσουν οπωσδήποτε άμεσα πολλά κιλά.

Πρόκειται για την πιο ασφαλή και την πιο συχνή μορφή βαριατρικής επέμβασης. Είναι αναστρέψιμη αφού ο δακτύλιος μπορεί να αφαιρεθεί, ενώ δεν χρειάζεται να συμβεί κάτι τέτοιο με κάποιο τμήμα του στομάχου.

Στα θετικά στοιχεία που έχει η συγκεκριμένη μέθοδος είναι και το γεγονός πως χρειάζεται μόλις μία ώρα για να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του δακτυλίου έπειτα από νάρκωση. Ο ασθενής μένει στο νοσοκομείο για 24 ώρες και εν συνεχεία του γίνεται έλεγχος και μπορεί να πάρει εξιτήριο

Ο γαστρικός δακτύλιος είναι φτιαγμένος από σιλικόνη. Τοποθετείται στην αρχή του στομάχου με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης. Μια βαλβίδα που βρίσκεται στην περιοχή της κοιλιάς, κάτω από το δέρμα, ρυθμίζει τον δακτύλιο.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η επέμβαση θα έχει επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αν ο ασθενής χάσει μέσα σε διάστημα 1-3 ετών, ένα ποσοστό της τάξεως του  60% με 80% του επιπλέον βάρους. Για την πρώτη εβδομάδα μετά την επέμβαση συστήνεται υγρή τροφή και για τις επόμενες δύο μαλακά φαγητά. Από την τέταρτη εβδομάδα ο ασθενής αρχίζει να τρώει σταδιακά μικρά γεύματα με στερεά τροφή.

Ο ασθενής θα πρέπει να μασάει καλά τις τροφές, να τρώει αργά και να αποφεύγει τις υγρές τροφές που έχουν πολλές θερμίδες. Ακολουθεί ιατρική παρακολούθηση κάθε τρεις μήνες για διάστημα δύο ετών.